Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Öveket becsatolni, ez itt a Giorgia-show!

2024. július 03. 23:00

Fontos kérdésekről döntöttek az európai állam- és kormányfők, de ez alig izgatott valakit – reflektorfény egyedül Giorgia Meloninak jutott.

2024. július 03. 23:00
Giorgia Meloni - Viktor Orban meeting in Rome
Kohán Mátyás
Kohán Mátyás

 

Nyitókép: AFP / Ita Prime Ministry / Palazzo Chi 

Szűk egy hónappal az európai parlamenti választás után összegyűltek hagyományos júniusi csúcstalálkozójukra az Európai Unió állam- és kormányfői, hogy megvitassák a szövetséget feszítő ügyeket – különösen azt a fontos kérdést, hogy kik vezessék az EU intézményeit a következő ötéves ciklusban. Terítéken volt emellett Ukrajna, a Közel-Kelet, az unió versenyképessége és védelmi ipara, valamint az EU politikai irányait meghatározó stratégiai menetrend. A légkör azonban ezúttal – pláne magyar szemmel – nem volt feszült; Magyarország az igényelt kisebb módosításait simán keresztülvitte, az unió minősített többséggel megválasztandó vezetése kapcsán pedig a kialkudott jelöltek mögötti többség akkora volt, hogy hazánk Olaszországgal és Csehországgal együtt sem tudott változást elérni.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:24
🍓 ️ ­­­É­­r­­t­­é­­k­e­l­d­ ­a­­ ­­­s­­z­e­­­x­i­­ ­p­­­u­n­c­­­i­­­m­a­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
Perczel Éva
2024. július 04. 04:56
Már az is fura volt, hogy Marine Le Pennel ellentétben Meloni a kezdetekről fogva, mit kés a vajban ment előre. Semmi szélsőjobb, semmi fasisztázás. Nem volt semmiféle negatív sajtója, sőt. Ilyen véletlenek nincsenek. Érdemes elolvasni az életútját, és aztán elgondolkozni, hogy is került ő oda, ahova.......
Beszélgető
2024. július 04. 02:52
Fájdalommal vettük tudomásul, hogy újabb öt évre lehetőséget kapott amerika, hogy mégmélyebbre taszítsa európát a válságba. Ott jövőre változás lesz ezek az árulók meg egy halott kezét csókolják még évekig…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!