Olasz politikus: Az EU nem akar békét, Trump az egyetlen reményünk

2024. július 28. 15:05

Simone Billi, az olasz Liga párt parlamenti képviselője szerint egyértelmű, hogy Ukrajna nem nyerheti meg a háborút.

2024. július 28. 15:05
BILLI, Simone;

Nyitókép: Simone Billi beszél a CPAC Magyarország kétnapos konzervatív konferencián (MTI/Máthé Zoltán)

Az Európai Parlament X. törvényhozási ciklusa rázósan indul. Az új többség első intézkedései közé tartozott, hogy állásfoglalásban biztosította az uniót a folyamatos támogatásáról, ami egyben

megmutatja a jelenlegi EP hivatalos álláspontját is Oroszország Ukrajna elleni agresszív háborújával kapcsolatban

– kezdi írását az olasz politikus. Majd úgy folytatja, hogy a kilenc pontot tartalmazó állásfoglalás, amelyet 495 igen szavazattal, 137 nemmel és 47 tartózkodással fogadtak el, három jelentős kérdést is felvet.

Az első probléma mindjárt az, hogy a „béke” szó egyáltalán nem szerepel benne,

és ez egészben nincs kifejezett felhívás sem arra, hogy a békéért folytatott munkát mihamarabb el kellene kezdeni. Olyannyira, hogy az 5. pont egyenesen az uniós országokat sürgeti, hogy növeljék az Ukrajnának bármely formában nyújtott katonai támogatásukat, ami Billi szerint „rendkívül aggasztó, és katasztrofális eszkalációhoz vezethet”.

A 4. pontban Orbán Viktor oroszországi látogatását ítélik el, azonban – kérdezi a politikus – hogyan is lehetne elérni a békét, ha nem folytatunk párbeszédet minden érintett féllel? 

A háború meghosszabbítása lenne a cél?”

A képviselő azt is megjegyzi, Matteo Salvini és a Liga párt eddig következetesen támogatta Kijevet, megszavazott minden olyan intézkedést, amely az ország javát szolgálta, és egyértelműen elítélte Putyin Ukrajna elleni agresszióját, de „elkötelezett amellett, hogy minden szükséges dolgot megtegyen a mihamarabbi békekötés érdekében”.

Két és fél évnyi konfliktus után egyértelmű, hogy Ukrajna nem nyerheti meg a háborút.

Utolsó reményünk abban rejlik, hogy Donald Trumpot novemberben megválasztják az Egyesült Államok új elnökének. Vele közelebb kerülhetünk a békéhez Ukrajnában.” 

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. július 30. 07:40
Egy olasz nímand…😂😂😂😂
Camael
2024. július 28. 17:40
kitartás háborúpártiak, már nem sok kell a győzelemhez, az orosz hadsereg fogyóban van, már titokban kényszertoboroznak, szibéria lakossága megritkult, az északi-sarki területek teljesen elnéptelenedtek, az orosznak már csak perceik vannak hátra
OszkárOszi
2024. július 28. 16:25
Mindeközben Németországban: "Háborúban állunk Oroszországgal." (We are fighting a war against Russia.)
OszkárOszi
2024. július 28. 15:25
Mindeközben Németországban: "Engem nem érdekelnek a német választóim..."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!