Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Németország és Franciaország most már mindent bevet Magyarország ellen

2024. július 02. 10:13

A német politológus szerint Emmanuel Macron és Olaf Scholz is mindent megtesz annak érdekében, hogy Orbán Viktor ne élhessen azokkal a jogokkal, amelyek az EU soros elnökeként járnak neki.

2024. július 02. 10:13
TUSK, Donald; MACRON, Emmanuel; SCHOLZ, Olaf

Nyitókép: MTI/EPA/Hannibal Hanschke

Magyarország az Európai Unió Tanácsának elnökeként az ukrajnai helyzet eszkalálódásának megakadályozását és a konfliktus békés rendezését igyekszik majd elősegíteni – mondta az Izvesztyijának Alekszandr Konkov, a Pénzügyi Egyetem politikatudományi tanszékének docense. Az orosz lapnak nyilatkozott Alexander Rahr német politológus is, aki viszont kevésbé optimista.

Az EU vezetői nem fogják hagyni, hogy Orbán Viktor irányítsa Európát. Névlegesen övé az elnökség, de valójában Németország és Franciaország vezetői mindent megtesznek annak érdekében, hogy megakadályozzák a hatalmát, a lehetőségeit

– jelentette ki a szakértő, aki attól tart, hogy Magyarországot különböző szankciókkal fenyegethetik a következő hónapokban, ha olyan kezdeményezéseket terjesztene elő, amelyek eltérnek az Európában jelenleg uralkodó általános konszenzustól.

Hozzátette: az Európai Unió vezetői félnek attól, hogy Donald Trump megnyeri az amerikai választásokat és összefog Orbán Viktorral.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2024. július 03. 12:12
A "BÉKE" Amerikának azért vörös posztó, mert ök a világ feletti hegemóniájukat csak az állandó háborukkal tudják fenntartani. Ha beköszönt a béke a világban, akkor Amerikát nemcsak KINA, de EURÓPAI is túl fogja szárnyalni. AMERIKÁT AZ ÖRÖKÖS HÁBORÙK, - AMELYEKNEK NAGY RÈSZÈT ÉPPEN ÖK PROVOKÁLJÁK KI -, ÉLTETIK.
Palatin
2024. július 03. 12:11
ORBÀN VÉDELMÉT DRASZTIKUSAN MEG KELL ERÖSÌTENI. A FICO ELLENI MERÈNYLET IS KIMONDOTTAN EGY BÉKEPÁRTI POLITIKUS ELLENI, TERVEZETT TÁMADÁS LEHETETT. A háborúellenes, békét akaró európai vezetöket "bizonyos erök" likvidálni akarják, hogy teljesen szabad kezet kapjanak Európa és Oroszország egymásnak ugratásához. Az USA végleg le akar számolni az oroszokkal, de az európai hadszintéren, hogy Amerikát megóvja a pusztulástól. Ezzel az USA két legyet ütne egy csapásra, két riválisát, - Európát és Oroszországot -, kikapcsolná, és igy Kinával szemben óriási fölényre tenne szert. Ez a céljuk, igy elképzelhetö, hogy mindent hajlandók bevetni. Ezekhez a diverzáns akciókhoz belsö, szunnyadó, potenciális merénylöket bérelnek fel, akik nem ismertek. Így akarják a gyanút egy random merénylöre irányítani. Ilyen potenciálisan beszervezhetö elemekkel tele van Magyarország is, a baloldali libsi pártokban szinte nyüzsögnek.
atti64
2024. július 02. 15:38
A KÉPEN 3DB PATKÁNY LÁTHATO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a-gyar-2
2024. július 02. 15:19
Három golyó
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!