Nem meglepő: Kamala Harris gyorsan beleállt az izraeliekbe

2024. július 26. 17:10

Tűzszüneti megállapodást követelt a Washingtonba látogató Netanjahutól, és a gázaiak szenvedéseivel hozakodott elő.

2024. július 26. 17:10

Nyitóképen a találkozó Benjamin Netanjahu és Kamala Harris között Washingtonban. Forrás: ROBERTO SCHMIDT / AFP

Kamala Harris alelnök megfogadta, hogy „nem fog hallgatni” az Izrael-Hamász háború közepette Gázában elszenvedett szenvedésekről, és elmondta, hogy „komoly aggodalmát” fejezte ki Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnöknek csütörtökön, akit arra szólított fel, kösse meg a tűzszüneti megállapodást – írja a CNN.

Ezt is ajánljuk a témában

„Izraelnek joga van megvédeni magát, de a módja nem mindegy. Pusztító, ami Gázában az elmúlt kilenc hónapban történt” – mondta Harris, a demokrata elnökjelölt újságíróknak a Netanjahuval folytatott washingtoni találkozója után.

Mint közölte, nem nézhetik tovább a tragédiát,

„a képeket halott gyerekekről és kétségbeesett, éhes emberekről! Nem fogok hallgatni!”

Izrael és a Hamász elleni háborúja eddig is megosztotta a Demokrata Pártot, Harris pedig amellett, hogy megismételte Biden többszöri megjegyzéseit Amerika Izrael iránti „rendíthetetlen elkötelezettségéről”, de határozottan kifejezte a háború befejezésére vonatkozó igényét.

Mint mondta, 

„ideje, hogy ez a háború véget érjen, és úgy érjen véget, hogy Izrael biztonságban van, minden túszt szabadon engedtek, és véget ér a palesztinok szenvedése Gázában, a palesztin nép pedig gyakorolhatja a szabadsághoz, a méltósághoz és az önrendelkezéshez való jogát.”

Hogy ezt hogyan képzeli (egyszerre) megvalósulni, azt nem fejtette ki bővebben.
Hozzátette: 

„amint az imént mondtam Netanjahu miniszterelnöknek, ideje megkötni ezt a tűzszüneti megállapodást”.

 

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­É­r­­­t­é­­k­­­e­­l­­d­ ­­a­ ­s­­z­e­­­x­­­i­ ­­­p­­u­n­c­­i­­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Szvv
2024. július 27. 19:15
Tok mindegy mit mond. Amig zsido civil emberek vannak fogsagban, addig olyan mint szellel szemben hugyozni. Izrael nem fogja hagyni. Nem teheti. Netanjahunak meg annyi. Utaljak ott is.
bekéret
2024. július 26. 22:45
Érdekes, hogy Kamala kvázi elnökké lépett elő és már ő fogadja és tárgyal az államfőkkel Washingtonba. Az Oval Officeba is beköltözött, Biden már oda sem léphet be.
connorj
2024. július 26. 19:15
"ideje, hogy ez a háború véget érjen, és úgy érjen véget, hogy Izrael biztonságban van, minden túszt szabadon engedtek, és véget ér a palesztinok szenvedése Gázában, a palesztin nép pedig gyakorolhatja a szabadsághoz, a méltósághoz és az önrendelkezéshez való jogát.” Hibátlan. Rafahban maradhatna az Izraeli hadsereg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!