Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Nem akar Oroszországgal háborúzni Marine Le Pen

2024. július 05. 21:44

Nem kíván hadviselő féllé válni a francia jobboldal vezetője, pártja azonnali lépéseket tesz, ha hatalomra kerül.

2024. július 05. 21:44
null

Nyitókép: Földházi Árpád

***

A CNN terjedelmes cikkben számolt be Marine Le Pen álláspontjáról egy furcsa francia pengeváltásról. Történt ugyanis, hogy Marine Le Pen, a francia jobboldali Nemzeti Tömörülés (RN) vezetője a CNN-nek kijelentette, pártja győzelme esetén megakadályozza, hogy Kijev a franciáktól kapott nagy hatótávolságú fegyvereket használjon Oroszországon belüli csapásokhoz, és elkaszálja Emmanuel Macron elnök tervét arra vonatkozólag, hogy francia katonák vegyenek részt a háborúban.

Az első fordulóban nagy fölénnyel többséget – de nem abszolút többséget – szerző RN adja feltehetőleg Franciaország következő miniszterelnökét, méghozzá Jordan Bardella, Le Pen egykori tanítványa személyében.

Ezt is ajánljuk a témában

Mindez Ukrajnának igen kellemetlen lenne: a Macron által kitalált csapatvezénylés mellett Le Pen a CNN-nek azt mondta, hogy Kijev engedélyét a franciák által szállított nagy hatótávolságú rakéták Oroszországon belüli használatára is visszavonják. A lap emlékeztet, Macron volt az első, aki ilyen engedélyt adott, ezt követte több más ország. Le Pen szerint közölte, Franciaország nem válhat a konfliktus részévé azzal, hogy ilyen eszközökkel lövik az ukránok az oroszországi célpontokat.

Ezt is ajánljuk a témában

A CNN úgy vélte, Le Pen álláspontját a legjobban a focista Mbappéval lehet ellensúlyozni, ezért felidézték, hogy a futballsztár más hírességekkel együtt felszólította a választókat, hogy „akadályozzák meg a szélsőjobboldal hatalomra kerülését”.

Az afrikai származású focista korábban arról beszélt, hogy nem akar „olyan országot képviselni”, amely nem testesíti meg az értékeit, Le Pen pedig erre azzal kontrázott, hogy „a franciáknak elege van abból, hogy előadásokat tartanak nekik és tanácsokat kapnak a szavazáshoz”, és arra is célzott, hogy Mbappé életmódja igen messze van a lakhatási gondokkal küzdő bevándorló hátterű franciákétól.

A lap hozzáteszi, az RN jelenleg támogatja a külföldi szülőktől Franciaországban születettek automatikus állampolgársághoz való jogának megszüntetését és az állampolgárság honosítással történő szigorú korlátozását. Emellett a párt javasolja, hogy korlátozzák a külföldiek jogait egyes szociális szolgáltatásokhoz, köztük a lakhatáshoz, ellenben a francia állampolgárok férhessenek mindehhez kedvezményesen hozzá. Emellett a párt az iszlamista ideológiák ellen is fellép. Mindezek mellett cáfolta a rasszizmusról szóló vádakat, noha néhány képviselőjük ilyen jellegű botrányokba keveredett, de ezeket Le Pen „fekete bárányoknak” nevezte.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-123
2024. július 08. 14:45
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­­­é­­­k­­­e­­­l­­­d­­ ­­­a­­­ ­­s­z­e­­­x­­­i­ ­­­p­­­u­­­n­­­c­­i­­m­­a­­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Tommaso
2024. július 07. 16:08
Le Pen-nek csak 30-os, a FIDESZ-nek 44%-s az országos támogatottsága, tehát egyik szélsőséges, Európa-áruló, ruszkicsicska bagázst sem támogatja az emberek fele sem !!!! Éljen a jogállam, éljen a demokrácia!..... Vesszen a fideszes pártállam!
annakiss30
2024. július 06. 17:32
Le Pen pedig erre azzal kontrázott, hogy „a franciáknak elege van abból, hogy előadásokat tartanak nekik és tanácsokat kapnak a szavazáshoz”, és arra is célzott, hogy Mbappé életmódja igen messze van a lakhatási gondokkal küzdő bevándorló hátterű franciákétól." Helyes!!! Felveti a pénz a kis feka buzzancsot, és ugat??? Menjen már a picsába az ilyen!! És remélem, Le Pen állni fogja a szavát, ha megválasztják. Macron egy selyemköntösös, hatalommániás, kártékony és nagyon ostoba puhapöcs! Az az igazi, amelyik úgy háborúzgatna, hogy ő biztonságos elefántcsonttoronyból szemléli az eseményeket. A frontra vele golyófogónak!!! Vagy bakababának...
iphone-13
2024. július 06. 12:07
HAJRÁ Marine!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!