Miért nem akarja az EU megoldani a migrációs krízist?

2024. július 11. 09:42

Lassan 10 év telt el azóta, hogy az illegális bevándorlás okozta európai szintű válság kicsúcsosodott, megoldás ugyanakkor továbbra sem körvonalazódik.

2024. július 11. 09:42
null
Kaszab Zoltán
Vasárnap.hu

Nyitókép: MTI/EPA

„»A multikulti halott« – kancellárságának ötödik évében, 2010-ben jelentette ezt ki Angela Merkel. A német vezető szavai akkor beleillettek az európai mainstream gondolkodásába, 14 év elteltével ugyanakkor, ha egy néppárti politikus hasonlót mondana, az komoly megrökönyödést váltana ki. Pedig Merkel sem volt mindig a Willkommenskultur híve, mint ahogyan azt az imént tőle idézett mondat is mutatja. De mi történt időközben?

Egyrészt rászabadult Európára a 2015-ös migrációs krízis, amikor illegális bevándorlók százezrei indultak egyszerre az öreg kontinens felé. És miközben Magyarország próbálta betartani a schengeni szerződésben foglalt szabályokat és ellenőrizni a migránsokat, addig Németország más utat választott. Angela Merkel a »Wir schaffen das!«, vagyis a »Sikerülni fog!« jelmondatával egy vaskos meghívólevelet küldött további, Európába igyekvő millióknak. 

Persze a merkeli politika jól rezonált azoknak az üzleti köröknek a tervére, akik lehetőséget láttak a bevándorlásban.

Soros György már korábban megírta, hogy Európának évente egymillió migránst kellene befogadnia, akiknek az ellátására hitelt kellene felvennie az Európai Uniónak. A pénzügyi köröknek persze ez dupla haszonnal kecsegtetett. Egyrészt a kölcsönt jó kamatra ők adták volna Brüsszelnek, másrészt az államilag támogatott migránsok fogyasztásából származó haszon szintén náluk csapódott volna le. Ugyanaz a pénz így duplán térült volna meg, hiszen egyrészt kamatokkal fizette volna vissza az EU a hitelt, másrészt a bevándorlók vásárlásai során szintén ők profitáltak volna belőle.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bigfater73
2024. július 14. 10:51
Uraim! A fiatal férfiakból álló harc edzett migráns had gyorsan állampolgárrá válik! Ha állampolgár kötelessége a haza védelme! Máris kezd összeállni egy ütőképes haderő! Ha fegyvert kap a migráns hadsereg előbb utóbb gazdái, Európa felé fogja fordítani! És kampec Európa!
cinkegolyó
2024. július 12. 15:27
A liberálisok nem csak üzleti lehetőséget látnak a migrációban, hanem elsősorban szavazóbázist. Viszont egy bizonyos telítettségi szint után a migránsok már nem az őket beengedő liberális vezetőkre fognak szavazni, hanem a saját honfitársaik képviselőire. A fagyi visszanyal, mint ahogyan ez már egyre több helyen előfordul.
atti64
2024. július 12. 13:51
MOSLÉK EGY VILÁG VAN MOSLÉK EMBEREK IRÁNYITGATJÁK!!!!!!!!!!!!!!!!!!
EX_Terminator
2024. július 12. 03:24
Mert ennek az őrületnek a folytatása áll az érdekében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!