Mi segítjük be a románokat Schengenbe

2024. július 26. 17:12

Bukarestben találkozott Orbán Viktor Marcel Ciolacu román miniszterelnökkel, jöhet a Budapest-Bukarest nagy sebességű vasút is.

2024. július 26. 17:12
null

Nyitókép: Marcel Ciolacu Facebook-oldala

Péntek délelőtt Bukarestben találkozott Marcel Ciolacu román és Orbán Viktor magyar miniszterelnök. A találkozót követően Orbán Viktor bejelentette: Magyarország EU-s elnöksége idején napirendre tűzi Románia szárazföldi schengeni csatlakozását – számolt be a Maszol.ro portál. A két kormányfő megbeszélésén jelen volt Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke is. 

Kelemen Hunor a Maszolnak elmondta: a találkozón kétoldali gazdasági projektekről is szó esett. Elhangzott, hogy 

Magyarország teljes mértékben támogatja Románia schengeni csatlakozását,

és az Európai Tanács magyar elnökségének idején Magyarország napirendre tűzi a szárazföldi csatlakozásról szóló szavazást ( légi és tengeri úton Románia már belépett a schengeni térségbe).

Az RMDSZ elnöke úgy nyilatkozott: „nagyon barátságos, közvetlen hangulatban” telt a megbeszélés. A román és a magyar miniszterelnök immár harmadik alkalommal találkozott. 

Marcel Ciolacu Facebook-bejegyzésben számolt be az Orbán Viktorral lezajlott „pragmatikus megbeszélésről.” „Kereskedelmi forgalmunk mintegy 13 milliárd eurót tesz ki, és egyetértettünk magyar kollégánkkal abban, hogy még mindig vannak kiaknázatlan lehetőségek. 

Közöltem Orbán miniszterelnök úrral, hogy együtt akarunk dolgozni a pozitív kétoldalú menetrend megerősítésén, amely polgáraink javát szolgálja etnikai hovatartozástól függetlenül”

 – írta a román kormányfő.

Ciolacu hozzátette: megállapodtak abban, hogy megvalósíthatósági tanulmányokat kezdenek készíteni a Budapest–Bukarest nagy sebességű vasúti összeköttetés lehetőségéről. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­­­é­­­k­­­e­­l­d­­ ­a­­­ ­­­s­­­z­­e­­­x­i­­­ ­­­p­­­u­n­­c­i­­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
Atti bá
2024. július 26. 20:10
Ez érdekes lesz. A oláhok akik ott rúgnak belén ahol lehet a mi segítségünkel akarnak szabadvásárolni meg futkározni ejrópában. Ja hogy a ejrópai értékek képviselői mit szólnak az egészhez az megint csak egy másik probléma.
connorj
2024. július 26. 19:13
Dél Tiróli tipusú Székely Autonómia Nélkül nincs értelme Schengennek. Mert: Románia így nem érett a Schengeni csatlakozásra.
connorj
2024. július 26. 19:11
A találkozót követően Orbán Viktor bejelentette: Magyarország EU-s elnöksége idején napirendre tűzi Románia szárazföldi schengeni csatlakozását – A külügyminiszteri értekezleten.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!