„Erdély román föld!” – Nem először balhéznának a románok Tusványoson

2024. július 26. 08:36

Általában a miniszterelnök beszédének időpontját választják ki a román szélsőségesek, hogy megpróbálják szétzilálni a magyar nyári szabadegyetem programját.

2024. július 26. 08:36
null

Nyitókép: képkivágás, élen Mihai Tîrnoveanu

Úgy tűnik, idén elmarad a román szélsőségesek szokásos balhéja Tusványoson a miniszterelnök beszéde alatt, legalábbis ezt írta Facebook-oldalán a legtöbb incidensért felelős szervezeteket vezető Mihai Tîrnoveanu.

Emlékezetes: a brassói származású fogorvos által vezetett Nép Útja (Calea Neamului) valamint az Ortodox Testvériség nevű szervezetek felelősek a később az AUR-t megalapító Gheorge Simionnal az úzvölgyi temetőromboló akcióért is, és általában Tîrnoveanuék azok, akik a különféle román nemzeti ünnepeket szeretik óriásmolinókkal, a nagynál is nagyobb Románia-térképpel és „dák” jelmezekben megünnepelni, ha lehet, magyar többségű települések főterén.

Ezt is ajánljuk a témában

Tîrnoveanu viszonya nem csak a valósággal, de Orbán Viktorral is terhelt (ugyanakkor, mondhatni, egyoldalú).

Szerinte ugyanis 

Orbán nem csak a jelenkor Kossuth Lajosa,

Ezt is ajánljuk a témában

de ő ellenőrzi a román külpolitikát is.

Ezt is ajánljuk a témában

A klerikofasiszta szervezet vezetője több alkalommal igyekezett híveivel megzavarni a miniszterelnök tusványosi beszédét. 2022-ben is úgy érezte, hogy a legkiválóbb módja annak, hogy megvédje Románia területi integritását egy magyar nyári szabadegyetem rendezvény jelentette fenyegetéstől, ha a miniszterelnöki beszéd alatt a magasba tart egy román nyelvű molinót, mely szerint

Van ami örök – Erdély román föld”.

Tartós sikert azért nem aratott, a tömeg pár pillanattal később elvette tőle a molinóját, és kivezették a rendezvény helyszínéről.

2023-ban ugyancsak megjelent a túlmozgásos fogorvos, ezúttal azonban számos híve is elkísérte, akik folyamatosan provokálták az Orbán Viktor beszédére érkező magyar résztvevőket, üvöltöztek, skandáltak. Mivel ők nem reagáltak a sértegetésre, Tîrnoveanu román zászlókkal felszerelt műdákjai a rendőröknek és csendőröknek ugrottak, velük dulakodtak, megpróbálva áttörni a kordont. Ezt a Mandiner testközelből követte is, videófelvétel is készült az incidensről.

A miniszterelnök beszédét pedig füttyszóval és bekiabálással zavarták meg, de végül a biztonságiak és a rendőrök intézkedtek (Orbán még finoman oda is szúrt nekik, arra kérte a biztonságiakat, hogy bánjanak a hőzöngőkkel „csak olyan udvariasan, mint a budapesti rendőrök a hidakon a narkósokkal”).

Idén a Maszol információi szerint azonban elmaradhat a nagy román területvédés. 

Tîrnoveanu ugyanis Facebook-oldalán hosszasan részletezi, hogy milyen komoly biztonsági készültség van Tusványoson, „még a madár sem repülhet át!”, az összes hargitai rendőr, csendőrök és a titkosszolgálat is ott lesz, így védik Orbán Viktort, akinek szerinte „bel- és külpolitikájának legfőbb célja Románia felbomlasztása”.

A klerikofasiszta vezér szomorúságának is hangot ad, hogy a csendőrséget a hegyi turistautakat is ellenőrzi, nehogy „a banditák” kerülő utakon érjék el „Orbán táborát”.

Így végül, írja, inkább otthon marad, a családjával foglalkozik, „miközben a tévében vagy az interneten nézem, ahogy ez az állam nap mint nap öngyilkosságot követ el, beleértve egy szép szombati napot is, amikor remélem, hogy villámlik majd, dörög és zuhog az eső, hogy megtisztítsa Romániát minden rossztól? Add, hogy így legyen, Istenem!”

Összesen 170 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­­É­r­­­t­­­é­­­k­­­e­l­­­d­­ ­a­ ­s­­­z­­e­­­x­­i­ ­­p­­u­­n­­c­­i­­­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
connorj
2024. július 26. 19:02
GAME OVER: www.nytimes.com/1987/08/15/business/patents-a-method-to-alter-atmosphere.html hvg.hu/tudomany/20240130_agy_szamitogep_interfesz_neuralink_chip_beultetes_telepathy_telepatia_gondolatvezerles m.youtube.com/watch?v=XSeZDkRvuk8&t=7s&pp=ygUlYWhyaW1hbiBpbmthcm7DoWNpw7NqYSBhIGhhcm1hZGlrIMOpdg%3D%3D youtu.be/oeC3MOuBfSg?si=3AFqudf-fcsz_ao6
connorj
2024. július 26. 18:56
ERDÉLY ROMÁN FÖLD: szentkoronaradio.com/blog/2022/06/20/ukrajna-es-a-zsidok-az-antikrisztus-eljovetelenek-ujabb-allomasa/ www.the-sun.com/news/2662829/russia-ukraine-war-messiah-prophecy/ neokohn.hu/2022/05/11/izraeltol-kernek-segitseget-az-azov-alakulatban-harcolo-zsidok-video/ electronicintifada.net/content/israel-arming-neo-nazis-ukraine/24876 sofrep.com/news/israeli-special-forces-to-teach-ukrainian-special-forces-how-to-combat-russia/ szentkoronaradio.com/blog/2022/03/16/a-nyugat-felkent-ukran-hosei-attol-sem-riadnak-vissza-hogy-keresztre-feszitsek-aldozatukat/
connorj
2024. július 26. 18:55
www.usdebtclock.org/world-debt-clock.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!