Manfred Weber bepanaszolta Magyarországot az Európai Tanácsnál – kőkemény választ kapott

2024. július 30. 19:30

A magyar államtitkár emlékeztette a néppárti vezetőt, hogy annak idején ki is zúdította illegális migránsok százezreit Európára.

2024. július 30. 19:30
null

Nyitókép: Frank Hoermann / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP

Válasz Manfred Webernek: Ez az akció nem más, mint a háborúpárti liberális európai elit újabb képmutató támadása Magyarország ellen” – írta ki X-oldalán Kovács Zoltán külkapcsolatokért felelős államtitkár, miután kedden Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke levélben fordult Charles Michel Tanács-elnökhöz, „súlyos kockázatnak” nevezve a magyar vízumszabályok enyhítését.

Weber azonnali intézkedést kért Micheltől,

egészen pomtosan azt, hogy vegyék a kérdést a következő vezetői csúcstalálkozó napirendjére, és a lehető legszigorúbb intézkedésekkel védjék meg a schengeni övezet integritását, illetve akadályozzák meg, hogy a tagállamok a jövőben a magyar kormányéhoz hasonló lépéseket tegyenek.

A német politikus figyelmét az a júliusi eleji jogszabályváltozás keltette fel, melynek értelmében kibővült a Nemzeti Kártyával foglalkoztatható, harmadik országbeli, azaz unión kívüli állampolgárok köre, többek között az Oroszországból és Belaruszból érkező munkavállalókkal.

Megint Manfred Weber az, aki a magyar kormányt támadja, miközben kormánya és politikai szövetségesei illegális migránsok millióit zúdították Európára, és ezzel a kontinens államait és az európai embereket a nemzet- és közbiztonságot fenyegető súlyos veszélynek tették ki. Érdekes módon annak idején sem Weber úr, sem a baloldali-liberális elit nem aggódott Európa és az európai emberek biztonsága miatt” – emlékeztetett Kovács.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 207 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szerintem
2024. július 31. 10:21
Hát hogy jöjjenek azok dolgozni, ha nem érvényes papírokkal, vízummal? Hajigálják el az irataikat ők is és akkor úgy illegálisan bejöhetnek, mint azok, akiknek a beengedését meg követelitek?
papalimapapa
2024. július 31. 10:03
Farizeus csürhe. Nem képesek másra, csakis Orbánnal szemben pozicionálni magukat. Ha ő kéket mond, ezek pirosat (leginkább vöröset...), ha fehéret, ezek feketét. Képességtelen, intelektuálisan értékelhetetlen, mentálisan instabil, morálisan ingoványos megélhetési politikusok. Európa szemetje.
pipa89
2024. július 31. 08:01
Várom a napot, amikor Weber, az európai parazita Poloska Péterrel együtt a történelem szemétdombján landol. Az, hogy ez a nap eljön, biztos. Az, hogy mikor, ez a kérdés.
2024. július 31. 07:02 Szerkesztve
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag 2024. július 31. 00:30 "Úgy látszik, Kitty-n kívül sokakat nem izgat."-Igen, mi is észrevettük, hogy ahogy jönnek az egyre kényesebb témák rátok nézve, azzal egyenes arányban fogynak a Tisza párt hozzászólói...Skywalker, Orrban, Tommaso, Rasputin , Kunfia mostanában lapulnak mint sz@r a fűben....XDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!