Lezuhant egy Sukhoi Superjet 100 típusú repülőgép a moszkvai régióban

2024. július 12. 19:22

A repülőgép Kolomna város közelében zuhant le pénteken, a jármű utasokat nem szállított, a háromfős személyzet életét vesztette.

2024. július 12. 19:22
MAKS 2019 International Aviation and Space Salon

Nyitókép: Oleg Nikishin/Getty Images

A baleset egy tervezett javítást követő tesztrepülés során történt Bolsoje Karaszjovo község közelében. A lezuhant jármű utasokat nem szállított, a háromfős személyzet életét vesztette.

A gép, amely a luhovici repülőgépgyár melletti Tretyjakovóból Vnukovo repülőterére tartott, a lezuhanást követően felrobbant és kigyulladt.

A Gazprom Avia tulajdonában lévő SS-100-as vészjelzést adott le, majd sokáig körözött, hogy elhasználja az üzemanyagot. Megpróbált visszatérni a tretyjakovói repülőtérre, ahol a Kommerszant napilap szerint a leszállópályától mintegy húsz méterre csapódott a talajnak. 

A TASZSZ hírügynökség azt jelentette, hogy az utasszállító 900 méteres magasságból zuhant le. Az illetékes szolgálatok a 2014-ben megépített repülőgép lezuhanásának lehetséges okaként a hajtómű meghibásodását nevezték meg. Az ügyben vizsgálat indult.

(MTI)

***

 

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Camael
2024. július 13. 11:18
ez egy másik türténet, vagy ekkora az a különbség az átírásba? Minvodyban landolt a kényszerleszállást kérő Szuhoj Superjet 100-as gép – közölte a RIA Novosztyival a Déli Közlekedési Ügyészség képviselője. « „A generátor meghibásodása miatt kényszerleszállást kért. A leszállás a rendeltetési repülőtéren a szokásos módon történt”
masikhozzaszolo
2024. július 13. 10:04 Szerkesztve
A fejem felett meg itt gyakorolnak kötelékrepülést mennek az altisztavatóra. A nejemmel írásban kommunikálunk. Mondjuk én nem szoktam mondani semmit, abból csak a probléma van.
Héja
2024. július 13. 09:34
Nem Sukhoi" hanem Szuhoj. A gép nem japán. A korrektor szíves figyelmébe. Prágát sem Prahának,Bécset sem Wiennek írjuk.
rszots
2024. július 13. 08:22
Kedves drága Mandi! Miért nem tudjátok normálisan leírni a dogokat (már ti sem). Átveszitek az angol nyelvű sajtótól a híreket, és a Szuhoj már egyből Sukjoi lesz. A titán meg titánium, az urán meg uránium. A Vosztok Vostok, meg Kamchatka és sorolhatnám. Rajtam kívül senkinek nem tűkik ez fel? Az emberek egy nagy része nem tudja, hogy angol átiratból dolgoztok, aztán meg néznek, hogy totál baromságokat beszélnek majd, amikor ki akarnak mondani egy orosz tulajdonnevet... Ajánom figyelembe: www.helyesiras.mta.hu
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!