Kötél általi halálra ítélték az Iszlám Állam vezetőjének feleségét

2024. július 10. 14:46

Férjével, Abu Bakr al-Bagdadival 2019-ben végeztek az amerikaiak.

2024. július 10. 14:46
null

Nyitókép: HANDOUT / TURKISH GOVERNMENT / AFP

Halálbüntetést szabott ki egy iraki bíróság az Iszlám Állam volt vezetője, a 2019-ben megölt Abu Bakr al-Bagdadi feleségére terrorszervezettel való együttműködés és jezidi nők saját otthonában való fogvatartása miatt – közölte szerdán az iraki igazságszolgáltatás. A jezidi nőket az Iszlám Állam terroristái rabolták el a nyugat-iraki Szindzsárból, Ninive kormányzóságból, majd Bagdadi feleségének moszuli házába vitték őket. 

A büntetőbíróság ma kötél általi halálra ítélte Bagdadi feleségét emberiesség elleni bűnök és a jezidi emberek elleni népirtás vádjával, valamint terrorcselekményekben való részvételért”

– közölte a bíróság. 

Az ítélet egy fellebbviteli bíróság megerősítésével válhat jogerőssé és végrehajthatóvá – tette hozzá a bíróság. A nő jelenleg őrizetben van. Abu Bakr al-Bagdadi, akivel 2019 novemberében végeztek az amerikai különleges erők Szíria északnyugati részén, az ismeretlenségből emelkedett a terrorszervezet élére, és egykoron az összes muszlim „kalifájának” kiáltotta ki magát. Bagdadi hatalma csúcsán, 2014 és 2017 között vezette a terrorszervezet, mikor az Iszlám Állam hatalmas területeket vont ellenőrzése alá Szíriában és Irakban.

(MTI)

 

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szuper
2024. július 11. 09:11
Ezért, ma már érdemes volt felkelni!
iimre
2024. július 10. 23:03
Akitlosz júl10. 14:53 Jobban járna az iszlám vallás, ha maga választana magának kalifát. Erősebb lenne a vallás befolyása, ha lenne nemzetközileg elismert vezetője. :DDD Az iszlám nem vallás, hanem egy politikai rendszer vallási köntösben. Az európai alkotmányok egyik alaptétele a szekularizáció. Az iszlám rendszer nem ilyen: "Az iszlám különbözik a kereszténységtől, hinduizmustól, judaizmustól és a többi vallástól, mivel egy politikai vallás. A muszlimok nem ismerik el a vallás és az állam elkülönülését. Továbbá a hiteles szövegeiben és tanításaiban az iszlám minden más vallást — és nem vallást — elutasítandónak tart. Ráadásul az iszlám egy, az egész világra kiterjedő iszlám állam — egy kalifátus — létrehozására törekszik, amely mindenhol rákényszerítené az emberekre a a sariát, a középkori iszlám vallási törvényeket (is.gd/YZyEFD), és büntetné az eretnek gondolatokat.” (is.gd/IqmMX2 /iszlamofobia: fegyver-a-szolasszabadsag-ellen) is.gd/PB6ch6 — miert-harcolunk-az-iszlam-ellen?
iimre
2024. július 10. 22:55
"Spiritmonger júl10. 21:59 Nem kötél kell neki, attól csak mártírrá válik. Úgy kell kivégezni, hogy tisztátalannak legyen tekintve az iszlám szerint." Ne képzelődj, az iszlám szerint egy nő nem lehet mártír, és a nőknek kevesebb joguk van, mint egy kutyának: • bit.ly/49TlRkQ — nok-az-iszlamban-egy-szinten-az-allatokkal • bit.ly/412Pexe — Az iszlám semmibe veszi a nőket • bit.ly/47S1zGO — behodolas-ayaan-hirsi-ali-theo-van-gogh — a nők helyzetéről az iszlámban • bit.ly/3GiOnPk — az-iszlam-alapjai-13-a-nok-helyzete-az-iszlamban • bit.ly/3sUAVOv — nok-jogai: a-nok-a-ferfiak-tulajdonai • is.gd/XBqaWS — becsuletgyilkossagi-mutatok-a-nagyvilagban • bit.ly/3Ri3dM4 —holland-szabadsag-part-a-nok-elleni-eroszak-az-iszlamban, 2/3 -resz • is.gd/KIXEeN — daniai-imam:ki-kell-vegezni-az-iszlamot-elhagyokat-es-a-hazassagtoro-noket
Spiritmonger
2024. július 10. 21:59
Nem kötél kell neki, attól csak mártírrá válik. Úgy kell kivégezni, hogy tisztátalannak legyen tekintve az iszlám szerint.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!