Kijev polgármestere Zelenszkijről: Bármilyen lépést is tesz, a politikai öngyilkosságot kockáztatja

2024. július 21. 18:53

Szerinte „Zelenszkijnek valószínűleg népszavazáshoz kell majd folyamodnia”.

2024. július 21. 18:53
Klitschko Brothers Attend NATO Summit In Madrid

Nyitókép: NurPhoto via AFP

Vitalij Klitschko kijevi polgármester egy interjúban azt mondta, hogy Volodimir Zelenszkij elnöknek valószínűleg népszavazást kell tartania, mielőtt bármilyen területi kompromisszumba belemenne Oroszországgal – írta meg a Kyiv Independent

„A következő néhány hónap nagyon nehéz lesz Volodimir Zelenszkij számára. Folytassa-e a háborút újabb halálesetekkel és pusztítással, vagy fontolja meg a területi kompromisszumot Putyinnal?” – mondta Klitschko a Corriere della Sera című olasz lapnak adott interjúban. „Hogyan magyarázzuk meg az országnak, hogy le kell mondanunk területünk olyan darabjairól, amelyek több ezer harcos hősünk életébe kerültek? 

Bármilyen lépést is tesz, elnökünk a politikai öngyilkosságot kockáztatja” 

hangsúlyozta a polgármester. Szerinte „Zelenszkijnek valószínűleg népszavazáshoz kell majd folyamodnia”. „Nem hiszem, hogy egyedül, népi legitimáció nélkül ilyen fájdalmas és fontos megállapodásokat tudna elérni” – tette hozzá Klitschko. Ugyanebben az interjúban Klitschko bírálta Zelenszkijt, amiért a hatalmat a hivatalában összpontosítja, és azt mondta, hogy az ukrán parlament lényegtelenné vált.

Mivel a választások lehetetlenek, Klitschko egy nemzeti egységkormány létrehozását szorgalmazta, hogy „elkerüljék, hogy minden fontos döntés csak az elnöki hivatalra háruljon”, de kétségét fejezte ki, hogy Zelenszkij hajlandó lenne bármilyen hatalomról lemondani ennek érdekében.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­­É­­r­­­t­­é­k­­e­­l­d­ ­­a­­­ ­­­s­­z­­e­x­­i­­ ­p­­u­­­n­­c­­­i­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
alenka
2024. július 21. 23:20
Messziről nem érdekel, mit hazudik Kličko, vagy a drogos náci kobold és pereputtya, .... Biztosan tudom, hogy ukiiiikiiikriiiijniii - nak csupán egy lépés a pokol!...mert azt érdemlik!
Bunyevac1964
2024. július 21. 23:11
Nincs még a fronton ?
DINO54
2024. július 21. 21:42
Kapituláció lesz az utolsó felvonás. (És tömött futómű gondolák)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!