Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Kiderült, mennyi idő kell az izraeli hadseregnek a Hamász elleni legsúlyosabb csapáshoz (VIDEÓ)

2024. július 02. 20:31

Az alagutakat akarják felszámolni, hogy soha többet ne fordulhasson elő az október hetedikihez hasonló támadás, de ez nem lesz egyszerű feladat.

2024. július 02. 20:31

Nyitókép:  Israeli Army / AFP

Egy nyugalmazott izraeli vezérkari tábornok szerint

legalább három évre lesz szükség a gázai háború teljes lezárásához, mivel a Hamász alagútrendszere sokkal kiterjedtebb, mint gondolták

– írta meg az Euronews. Izrael elismeri Egyiptom segítőkészségét, de megállapította, hogy Egyiptom néha téved vagy félretájékoztat az alagutak felszámolásával kapcsolatban. Noha az észak-afrikai ország több alagutat elpusztított, az alagutak száma és terjedelme növekedett.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Az izraeli vezérkar nem biztos benne, hogy minden Gáza és Egyiptom közötti határon átnyúló alagutat megtalálnak.

A teljes felmérés legalább hat hónapot vesz igénybe, de valószínűleg ennél is tovább tart majd.

Izrael számára kellemetlen meglepetés, hogy az izraeli hadsereg (IDF) dollármilliárdokat fektetett be az alagutak felszámolásába, mégsem rendelkezik a teljes megsemmisítéshez szükséges képességekkel. 

Izrael fegyveres erőinek még mindig fogalma sincs arról, mennyire kiterjedt és fejlett az alagútrendszer.

 Az izraeli hadsereg szerint az egyiptomiak semlegesítési kísérletei ellenére a Hamász képes volt újraépíteni az alagútjait.

Az alagútrendszer léte továbbra is súlyos biztonsági kockázatot jelent a zsidó állam számára. Az izraeli hadsereg jelenleg legalább 25 működő alagútrendszert feltételez, amelyek pókhálószerűen ágaznak el. 

A vezérkar számára a rafahi alagútcsaták a legfontosabbak, mivel ez a Hamász fő utánpótlási útvonala.

 Az izraeli és egyiptomi katonai vezetés összefogásának hiánya, valamint a helyi tisztek és a Hamász közötti esetleges összejátszás tovább nehezíti a probléma megoldását.

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-115
2024. július 04. 14:59
🍓 ️ ­É­­­r­t­é­­k­­e­l­­d­ ­­­a­­­ ­­­s­z­­e­­­x­i­­­ ­­p­­­u­­n­­­c­i­­­m­­a­­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­𝐅­𝐔­𝐍
nebulo15
2024. július 02. 23:19
Egy értelmes nép abból a pénzből, energiából amibe az alagútak kerülhettek valóban hasznos, a saját javát szolgáló dolgokat lett volna képes létrehozni. A palesztinok mindig is egy csőlátó, racionálisan gondolkodni képtelen nép voltak, itt egy újabb bizonyíték....
Tasi János
2024. július 02. 20:42
Ha soha többet nem fogják Apache helikopterekből Hellfire rakétákkal irtani a SAJÁT NÉPÜKET, akkor nem IS lesz ilyen támadás soha többé! Youtube: Israel BURYING Burned Cars They Attacked On October 7! Israel's military was ordered to attack Israelis on 10/7
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!