Kennedy újranyitná a szeptember 11-i terrortámadás aktáit, szerinte a kormány megállás nélkül hazudik

2024. július 06. 22:34

John F. Kennedy merényletben elhunyt korábbi elnök unokaöccse elmondása szerint nem akar állást foglalni, de „azt megígérhetem, hogy megnyitom az aktákat, és az átláthatóság új korszakát vezetem be.”

2024. július 06. 22:34
Kennedy Welcomes Nicole Shanahan as His Running Mate

Nyitókép: Anadolu/AFP

 

Robert F. Kennedy Jr. független elnökjelölt pénteken kijelentette, hogy „nem fog állást foglalni” a 9/11-es támadások (a 2001 szeptember 11-i terrortámadások a New York-i World Trade Center tornyai ellen) igazságának kérdésében, de elnökké választása esetén az átláthatóságot szorgalmazná – írta meg a The Hill.

Kennedy az X közösségi platformon közzétett bejegyzésében azt írta, hogy a kormány „rutinszerűen” hazudik, így nehéz meghatározni, hogy mi összeesküvés-elmélet és mi nem az,

de ő nem fog egyik oldalnak sem kedvezni a 9/11-ről szóló elméletekkel kapcsolatban.

A politikus kapcsoló, angol nyelvű bejegyzését itt tekintheti meg:

„Az én véleményem 9/11-ről: 

Nehéz megmondani, hogy mi összeesküvés-elmélet és mi nem az. De az összeesküvés-elméletek akkor virágoznak, amikor a kormány rendszeresen hazudik a nyilvánosságnak. 

Elnökként nem fogok állást foglalni sem 9/11, sem más viták kapcsán” – mondta Kennedy. „De 

azt megígérhetem, hogy megnyitom az aktákat, és az átláthatóság új korszakát vezetem be.”

Kennedy nem sokkal később egy további megjegyzésében a CBS egyik műsorának nemrégiben sugárzott adására utalt, amely Szaúd-Arábia lehetséges részvételéről szólt a támadásokban.

A szövetségi kormány 9/11-gyel kapcsolatos vizsgálata arra a következtetésre jutott, hogy a támadásokban csak az al-Kaida terrorista csoport vett részt, más szervezet nem, de egyesek azt állítják, hogy a szaúdi kormány szerepet játszott a támadásokban való közreműködésben, vagy legalábbis bűnrészes volt bennük. A 9/11 áldozatainak egyes családtagjai több információt követeltek a támadásokban való esetleges szaúdi részvételről.

A CBS riportja feltárta azt a videót, amelyen egy szaúdi hírszerző ügynök látható, aki kapcsolatban állt a két gépeltérítővel, és a támadások előtt két évvel, nagyjából akkor, amikor a támadás célpontjait kiválasztották, a Capitolium előtt állt.

A terrortámadás túlélőinek és családtagjainak egy csoportja felszólította Biden elnököt, Trump volt elnököt valamint a törvényhozókat, hogy foglalkozzanak a leleplezéssel.

Az, hogy az Öböl menti államnak köze volt-e a terrortámadáshoz, az amerikaiak számára azért lehet kiemelt jelentőségű kérdés, mert Szaúd-Arábia régi és fontos szövetségese az Egyesült Államoknak a térségben.

A szaúdi kormány tagadta, hogy bármi köze lenne a támadásokhoz.

A The Hill felidézte, 

Robert F. Kennedy korábban nagybátyja, J.F. Kennedy elnök meggyilkolásával kapcsolatban is erős állításokat tett, azt mondta, bizonyíték van rá, hogy a CIA-nak köze volt a merénylethez.


 

 

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
id. Horváth József
2024. augusztus 03. 20:54
Ha egy épület összedől akkor ott egy törmelék DOMB lesz! A másnapi fotók azonban füstölgő KRÁTER -t mutatnak! Tehát az épület egyszerűen szétrobbant a korábban belé pakolt termittől! A további következtetést rád bízom! Siess mert a képeket szorgos kezek takarítják le a Net-ről, van gyakorlatuk a történelem szépítésében ...
catalina11
2024. július 07. 21:58
Ehetős Odó 2024. július 07. 07:12 Csak óvatosan, Mr. Kennedy! Oswald puskája még ott lóg a szögön." töltve!
Szuperszig
2024. július 07. 17:45
A felrobbantott Északi Áramlat roncsai között megtalálták Putyin csontszáraz útlevelét, ezzel bizonyítva az oroszok bűnösségét. :-))
templar62
2024. július 07. 10:22
A dípsztét már a látszatra sem ad : lásd 2020 elnökválasztási csalások . Azok sincsennek kivizsgálva .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!