Kellemetlen hír Zelenszkijnek: már több ukrán akar békéről tárgyalni, mint amennyi kitartana

2024. július 18. 16:09

Új felmérés született, amely egyáltalán nem kedvez a háború folytatásának.

2024. július 18. 16:09
European Political Community (EPC) summit in United Kingdom

Nyitókép: Rasid Necati Aslim / AFP

Egy új kutatás szerint az ukránok mindössze egyharmada ellenzi szigorúan a Kreml-lel folytatott béketárgyalásokat – számolt be a Der Standard.
 

A neves Razumkov Központ reprezentatív felmérése szerint a megkérdezettek több mint 40 százaléka támogatja az Oroszországgal való béketárgyalásokat.

A válaszadók bő ötöde bizonytalan volt a kérdésben. 

A közép- és dél-ukrajnai régiók lakosai különösen támogatták a hivatalos tárgyalások megkezdését Moszkvával (49 százalék a központi, 60 százalék a déli régiókban). Az ország keleti részén, ahol rendkívül heves harcok dúlnak – Harkiv, Dnyipropetrovszk, Donyeck és Luhanszk térségében – a lakosság egyharmada a tárgyalások megkezdése mellett, egyharmada ellene, illetve egyharmada határozatlan volt.

Ezt is ajánljuk a témában

A megkérdezettek túlnyomó többsége ugyanakkor elutasítja a két szomszédos állam közötti békefeltételeket, amelyeket Vlagyimir Putyin orosz elnök terjesztett elő. A válaszadók több mint 80 százaléka ellenzi Putyinnak azt a követelését, hogy Oroszországnak további területeket adjanak át. Bő 76 százalékuk elutasítja az orosz szankciók feloldását, és csaknem 60 százalékuk Ukrajna semleges státusza ellen is felszólal.

Ezt is ajánljuk a témában

A felmérést a Razumkov Központ végezte június végén. A felmérés során 2027 18 év feletti ukrán állampolgárt kérdeztek meg az ország Ukrajna által ellenőrzött valamennyi részén. A hibahatár 2,3 százalék.

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­­É­­r­­t­­­é­­­k­­e­­­l­­d­­ ­­a­­­ ­s­­z­e­­x­­­i­ ­­p­­­u­­­n­­­c­i­­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­𝐗­𝟏­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
a-gyar-2
2024. július 18. 23:32 Szerkesztve
Tommaso kartárs még mindig nincs Dombaszban? Pedig csak ő rá van ott szükség. Ő bátor, tettre kész, az igaz hitű akin nem fog a golyó. Mit is lacafacáznak itt a nyugatiak. Tommaso kartárs nem egy szájhős! Ha megengednék neki a rendíthetetlen igazi hős Tommaso kartárs át rohanna az akamezőkőn egy maga Vlagyivosztokig kergetné putyint. Engedjük meg neki!
a-gyar-2
2024. július 18. 23:00
Kezicsókolom Tommaso kartárs hogyan is tetszik majd legyőzni putyint? Még mindig miert nem tetszik Dombaszban lenni, kérem alássan?
papalimapapa
2024. július 18. 22:09
Elmegy a kurva anyjába a faszzongorista hohol ripacs! Addig kúrogatták az orosz medvét, amíg az odaszart nekik a küszöbre. És most szagoljuk együtt, ugyebár… Mikor lövik már ki ezt a szarcsírát az űrbe? A NASA besegíthetne. Ne robotot küldjenek a Hold sötét oldalára, hanem ezt a kretént.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!