Kellemetlen: embereket csempészett a beregszászi városi tanácsos

2024. július 17. 20:55

Hétezer dollárért segített kijutni a katonakorú férfiaknak, kattant a bilincs.

2024. július 17. 20:55
Ukrainian Border guard

Nyitókép: Kaname Muto / AFP

A Beregszászi Városi Tanács egyik képviselőjét őrizetbe vették, miután kiderült, hogy hadköteles korú férfiak illegális határátlépését szervezte meg. A kárpátaljai megyei ügyészség sajtószolgálata szerint a nyomozás során egyértelművé vált, hogy a gyanúsított aktívan részt vett az embercsempészet megszervezésében – számolt be a Kárpáti Igaz Szó.

Ezt is ajánljuk a témában

A képviselő „ügyfeleit” arra utasította, hogy egy beregszászi szállodában várakozzanak, majd később tájékoztatta őket a határátkelés pontos időpontjáról és módjáról. Az előre megbeszélt helyszínen egy transzfer várta a szökni kívánó férfiakat, amely a határ menti területre szállította őket. 

A szolgáltatás ára személyenként 7000 dollár volt.

Az őrizetbe vételre akkor került sor, amikor a képviselő 14 ezer dollárt vett át az egyik ügyfelétől. A bíróság 908 ezer hrivnya óvadék megfizetésének lehetőségével rendelte el az őrizetbe vételt. Az ügyben jelenleg is tart a nyomozás, a hatóságok pedig azon személyek után kutatnak, akik a képviselőt segíthették a bűntett megszervezésében.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NorthernOutlaw
2024. július 17. 23:05 Szerkesztve
Már majdnem írtam, hogy egy fasza csávó, de így csak egy pénzsóvár fasz.
B_kanya
2024. július 17. 21:04
Ha ez a csúnya anyagiasság nem lenne, mondhatnánk, hogy életmentő...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!