Itt van Macron nagy bejelentése a francia választásról

2024. július 10. 19:13

A francia elnök szerint senki nem tekinthető a választások győztesének.

2024. július 10. 19:13

Nyitókép: Ludovic MARIN / AFP

Három nappal a bizonytalan politikai helyzetet teremtő franciaországi előrehozott nemzetgyűlési választások után Emmanuel Macron elnök szerdán felszólította a „köztársasági” politikai erőket, hogy 

hozzanak létre egy stabil és plurális többséget az ország számára, 

tekintettel arra, hogy senki nem tekinthető a választások győztesének.

A köztársasági elnök először szólalt meg a parlamenti választások vasárnapi második fordulója óta, amelyet az európai parlamenti választásokon a pártja által június 9-én elszenvedett vereségre hivatkozva írt ki, s amelyet szerinte "senki nem nyert meg".

Egyetlen politikai erő sem szerzett kellő többséget, és a választásokból kikerült tömbök vagy koalíciók mind kisebbségben vannak”

 – írta az államfő a regionális sajtóban szerdán közzétett levelében, miközben ő maga Washingtonban tartózkodik a NATO-csúcstalálkozón.

Emmanuel Macron ezért arra szólított fel „minden olyan politikai erőt, amely azonosul a köztársasági intézményekkel, a jogállamisággal, a parlamentarizmussal, az európai orientációval és a francia függetlenség védelmével, hogy kezdjenek őszinte és lojális párbeszédet egy szilárd, szükségszerűen plurális többség megteremtése érdekében, az ország számára”.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2024. július 13. 10:03
A szaros kis buzi miatt most minimum egy évig káosz uralkodik a franciáknál... Amúgy megérdemlik a csigazabálok.
remi
2024. július 11. 07:35
Valójában nem történt semmi, minden megy szépen a mikronka által jóelőre felvázolt vonalon. Azt tudjuk, hogy mikronka már az első forduló előtt összefeküdt mindenféle antifa terroristákkal, muszlim söpredékkel meg nagyjából bárkivel aki az útjába akadt. A két forduló közt ez nyilvánosan is megtörtént, ezt már teljesen világosan mutatták a visszaléptetések és a szavazók felszólítgatása. Most az a szakasz van, amikor mikronka megpróbál egyszerre szüzet meg kurvát játszani, de a vége az lesz amit előre eltervezett: papíron is összefekszik az antifa terroristákkal, a muszlim söpredékkel meg bárkivel aki szembejön aztán a következő egy évben (- 1-2 hónap, attól függően a mostani buzit meddig tartja hatalomban) jön a balszéli őrjöngés kormánypozícióból. Aztán ha letelt az egy év akkor vagy megint feloszlatja a nemzetgyűlést a picsába, vagy nem, attól függően mennyire jött be neki. De kormányozhatatlanságól szó sincs csak egyesek játsszák az eszüket mielőtt kormányra emelik a söpredéket.
iphone-13
2024. július 11. 05:52
IDIÓTA EZ A PARASZT! SZERELMI CSALÓDÁS ÉRTE BIZTOS, ZSELÉ DOBTA!
tapir32
2024. július 11. 02:06
NO MIGRATION, NO GENDER, NO WAR! Továbbá úgy gondolom, hogy: A Soros birodalomnak vesznie kell! A nyitott társadalom eszméjének vesznie kell! /Marcus Porcius Cato Maior után/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!