Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Így pörgeti csúcsra a gazdasági együttműködést Erdogan és Putyin

2024. július 03. 20:57

A két elnök Törökországban egyezteti a részleteket.

2024. július 03. 20:57
Recep Tayyip Erdogan török elnök

Fotó: Turkish Presidency/Murat Cetin/Anadolu via AFP

Recep Tayyip Erdogan török elnök hivatalosan is meghívta Vlagyimir Putyin orosz elnököt Törökországba, és bejelentette, hogy 100 milliárd dollárra növeli az Oroszországgal folytatott kereskedelmi keretet.

Ezt a meghívást a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) csúcstalálkozóján tartott találkozó után tették közzé.

A találkozó során mindkét vezető megvitatta az országaik közötti kereskedelem jelentős növelésére vonatkozó terveket, amelyek célja a 100 milliárd dolláros kereskedelmi volumen elérése.

Ez a fejlemény rávilágít a Törökország és Oroszország közötti növekvő gazdasági kapcsolatokra, valamint a különböző ágazatokban a további együttműködés lehetőségeire.

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:24
🍓 ️ ­­É­r­­t­é­k­­­e­­l­­­d­­ ­­a­­ ­s­­z­­­e­x­­i­ ­­p­­­u­­n­­c­­i­­m­­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­.­𝐅­𝐔­𝐍
recipdoki
2024. július 04. 07:54
És ez a hivatalosan bevallott szám abban az másik országban, ahol kirúgták a statisztikai hivatal vezetőjét ,mint Orbűnisztánban a KSH osztályvezetőjét A KSH által számolt GDP-adat nem tetszett a kormánynak, kirúgták a főosztályvezetőtLesújtónak találta a kormány a második negyedéves GDP-t, ezért már nincs is állása a KSH-nál annak a főosztályvezetőnek, aki 27 éve számolta a GDP-adatokat. mert Erdogannak nem tetszett a hivatalos inflációs mérése. Akkor legalább 150-200%-os infláció van ott. Az önkormányzati választáson a kemalista CHP győzelme egy rendkívül jó jel, kiderült a törökökben van igény a változásra és tesznek a változásért. A törökökben több a demokrata, ami igen szomorú. Ha nem lennénk az EU tagjai, akkor nálunk is lehetne akkora infláció, mint a türk testvéreknél. ime az új inflációs célunk Állítsuk meg Brüsszelt!
recipdoki
2024. július 04. 07:49
A török -orosz csúcs infációt höhööö.. Az orosz infláció májusban több mint egyéves csúcsra emelkedett, .68,5 százalékon jár a török infláció Mindez azt is jelenti, hogy egy hónap alatt 3,16 százalék volt a drágulás Valószínűleg ez még nem a vége.Amennyiben pedig az éves adatot nézzük, úgy az oktatásban már 104 százalékos (!) inflációt mért a török jegybank, a vendéglátásban 95, az egészségügyben pedig 80 százalékosat. Az ország pedig hiába küzd az inflációval: a török jegybank a leszorítás érdekében 45-ről 50 százalékra emelte az alapkamatot, ám ez is csak arra volt elég, hogy az utóbbi három hónap legalacsonyabb havi növekedését regisztrálhassák, ám igen messze van az egy számjegyű drágulástól, amit a kormány el szeretne érni. Emiatt az elemzők arra számítanak, a közeljövőben tovább kell emelni a török alapkamatot. Itt se sokkal kevesebb, csak jobb a statisztika... A példakép.
krisztoforo48-2
2024. július 04. 05:39
Érdekes,most nem virnyog az USA.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!