Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Hont András megfejtette, ezért vesztettek a toryk Nagy-Britanniában

2024. július 05. 11:06

A publicista szerint a vereség tanulságos mind a jobboldaliak, mind a baloldaliak számára.

2024. július 05. 11:06

Nyitókép: Képernyőfotó

Hont András publicista is foglalkozott a brit konzervatívok vereségével. Mint írta, 14 év után távoznak a hatalomból, és ebből az apropóból megemlékezett arról az emberről, akinek véleménye szerint ezt leginkább köszönhetik. Ő pedig nem más, mint 

a négy éve »Professor Lockdownként« emlegetett Neil Ferguson”.

Ahogy a publicista fogalmazott, Ferguson „a tudomány nevében, a sajtó támogatásával rákényszerítette disztópikus elképzeléseit a hivatalos szervekre”

„Hiába volt obskúrus nagyotmondó már korábban is, hiszen 2002-ben azt állította, hogy Nagy-Britanniában 150 ezren halnak meg kergemarhakórban (177 fő hunyt el végül); 2005-ben azt nyilatkozta, hogy 200 millióan halhatnak meg madárinfluenzában világszerte (282 áldozat lett); 2009-ben úgy vélte, hogy a sertésinfluenzának 65 ezer brit esik áldozatul (457-en haltak meg); mindennek ellenére el tudta érni, hogy a legszigorúbb lezárásokat vezessék be. Olyan szabályokat, amelyeket azután sem ő, sem a kormány nem tudott betartani, és amikor ez kiderült, abból keveredett éktelen botrány” – idézte fel.

Ez a tanulság a jobboldaliaknak

Hont megjegyezte, „a koviddal ugyan nem tudott mit kezdeni (amikor a Lordok Háza tudományos bizottsága arról faggatta, hogy a svédeknél miért nem lett annyi halott, mint jövendölte, annyit bírt kibökni, hogy »nem tudom«), de tengerentúli pajtásához, Faucihoz hasonlóan legalább azt elmondhatja, hogy kormányt (illetve ott: elnököt) buktatott”

Posztját azzal zárta, hogy 

egyben tanulság ez minden jobboldalinak, hogy milyen, amikor a saját nézeteik helyett a tudományos szocializmust és a nemzetközi jófejkedést teszik meg mércéül;

 és tanulság minden baloldalinak, hogy milyen, amikor a nép helyett a picsogó felsőközéposztály igényeit akarják kielégíteni”.

A vonatkozó bejegyzést alább tekintheti meg:

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SzkeptiKUSS
2024. július 05. 14:51
Széles rétegek elszegényedése és lakhatási válság! Nem kell túllihegni, mert nincs mit megmagyarázni. A baloldaltól várják a megoldást /több támogatást/.
Namond
2024. július 05. 14:10
Talán jobb így; Tanulság ez minden kormánynak, hogy milyen bukás lesz, amikor a nép helyett a kiváltságokért és vissza nem térítendő állami támogatásért picsogó felső-középosztály igényeit akarják kielégíteni.
Gullwing
2024. július 05. 14:05
A válasz egyszerű: kevesebb szavazatott kaptak mint aki nyert....🤣🤣🤣
elbert-0
2024. július 05. 13:11
Towert neki !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!