Franciaországból érkezett: Magyarország lépése nagy esélyt jelent Európának

2024. július 08. 10:54

A francia lap szakírója szerint Orbán Viktor az egyetlen, aki képes felnőttként viselkedni Oroszországgal szemben, és nem bánná, ha az Európai Unió nem igazodna Washington diplomáciai túlkapásaihoz.

2024. július 08. 10:54

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor moszkvai útjának egyik előnye az lehet, hogy egyediségével lehetővé teszi Európának, hogy kiszabaduljon merev álláspontja fogságából – írja a Boulevard Voltaire.

Arnaud Florac úgy véli,

bár a magyar kormányfőt oroszbarátnak nevezték, valójában éppen azt bizonyította, hogy ő az egyetlen, aki képes felnőttként viselkedni Oroszországgal szemben.

Hozzátette, kezdetnek nem lenne rossz, ha az Európai Unió nem igazodna Washington diplomáciai túlkapásaihoz.

A Corriere della Sera eközben nyilvánosságra hozott egy olvasói levelet, amiben az áll, hogy nincs értelme kritizálni Orbán Viktort a moszkvai út miatt, mert ha valaki a béke érdekében cselekszik, azt bátorítani kell. Az újságíró válaszában azt a téves megállapítást tette, hogy Orbán Viktor első útja soros elnökként Oroszországba vezetett, pedig valójában először Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel találkozott.

Aldo Cazzullo szerint a kormányfő szövetségesként tárgyalt Vlagyimir Putyinnal, és nem azért repült Moszkvába, hogy a béketárgyalásokat szorgalmazza. Ezzel szemben az orosz elnök a találkozót követően a háború lezárásáról beszélt. Nem ez az egyetlen és kirívó eset, amikor a nyugati lapok újságírói és az olvasók messze nem értenek egyet Magyarország szerepével kapcsolatban.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
palicsi-2
2024. július 09. 04:40
Jó üzlet lehet a háború, ha a libsiknek ennyire fontos
patriota-0
2024. július 08. 12:42
"Nem ez az egyetlen és kirívó eset, amikor ... az olvasók messze nem értenek egyet Magyarország szerepével kapcsolatban." Mindenhol nagyon sok a hasznos idióta.
andrea-1974
2024. július 08. 12:03
Ez a nagy Nyugati vélemény szabadság újságírói szemmel,az olvasó meg hát olyan amilyen ŐK a szavazó polgárok is.Meg lehet nézni kire szavaztak Weber EU anyu Leyen Ukrajna mindenek elött gazdaságilag háborúilag és a TE fiaddal na meg Lányoddal együtt,mint katona hát EZ a Nyugati szavazó többség nem mindenki.Remélem ezzel is tisztába vannak...!
I feel the earth move under my feet
2024. július 08. 11:56
Nem szarakodnék sokat.. aki Orbán ellen ágál, azt lendületből átdobnám Ukrajnába. Harcoljanak az igazukért ott!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!