Félnek a visszaélésektől a párizsi olimpián, hát bekeményített az LMBTQ-randiapp

2024. július 25. 09:46

A döntés célja, hogy megelőzzék a korábbi olimpiákon tapasztalt visszaéléseket.

2024. július 25. 09:46

Nyitókép: Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Grindr randiapp „felfedezés” (Explore) funkciója nem lesz elérhető a párizsi olimpiai faluban, hogy megvédjék az LMBTQ sportolókat. A Daily Mail szerint a döntés célja, hogy megelőzzék a korábbi olimpiákon tapasztalt visszaéléseket, amikor újságírók a funkciót kihasználva nyilvánosan lepleztek le sportolókat.

A 2016-os riói olimpián például egy riporter arról írt, hogyan szerzett „három Grindr-randit egy óra alatt” az olimpiai faluban, és felfedte, hogy néhány sportoló „notóriusan homofób” országokból érkezett. Az ilyen események miatt a Grindr már a 2022-es kínai téli olimpián is korlátozta a barangoló funkciót.

A Párizsi Olimpiai Bizottság közölte, hogy a randiapplikációk elérhetők lesznek a mintegy 14 ezer sportoló számára, de némelyikük, mint például a Grindr, korlátozhatja a geolokációt az esemény idejére, ezzel is biztosítva a sportolók biztonságát és magánéletük védelmét.

 

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­É­­r­­t­é­­­k­­e­­­l­­­d­­ ­a­­ ­s­­z­e­x­­­i­­ ­p­­u­n­c­­i­m­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­𝐗­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
fraktoaster
2024. július 25. 15:32
Mondjuk, aki nyilvános helyen, sajtó által frekventált világeseményen futtat egy olyan gps-t is használó alkalmazást, és ad meg benne mindenféle "szenzitiv" személyes adatot (név, fotó, szexuális szokasok stb), az magára vessen, ha "leleplezik".
atti64
2024. július 25. 13:51
LMBTQ KOCSOK GYÜLEKEZETE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
stavanger
2024. július 25. 13:20
Szivárványos zászlókat az olimpiára! Meg palesztint! Szerencsétlen olimpikonok, akik odatették a munkát a felkészülésbe! Egy Eurovíziós Dalfesztivál 2.0 verziójának a díszleteivé válnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!