Elképesztő módon vadásztak le egy jemeni drónt a Vörös-tengeren (VIDEÓ)

2024. július 23. 17:35

A Vörös-tengeren közlekedő teherszállító hajóknak igen kevés lehetősége van arra, hogy hatékonyan védekezzenek a jemeni húszi lázadók által rájuk uszított tengeri drónok ellen.

2024. július 23. 17:35
The largest source of foreign currency for the Egyptian economy: Suez Canal

Nyitókép: FAREED KOTB / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

A Vörös-tengeren közlekedő teherszállító hajóknak igen kevés lehetősége van arra, hogy hatékonyan védekezzenek a jemeni húszi lázadók által rájuk uszított tengeri drónok ellen. Az egyik teherhajó legénysége most húzott egy váratlant, és a hidegháborúból megmaradt gépkarabélyokkal semlegesítette az iszlamisták fegyverét – olvasható a Portfólión

Az X-en tették közzé azt a videót, amelyben jól látható, hogy egy robbanószerrel alaposan megpakolt csónak közeledik a Vörös-tengeren közlekedő teherszállító hajó felé. 

A legénység nem sokat hezitál, előkapták a hidegháborúból visszamaradt FN FAL (vagy azon alapuló) gépkarabélyokat, majd a hajó törzsétől pár méterre végül sikerül kilőniük a húszi drónt.

A belga FN Herstal gyár FAL gépkarabélya a hidegháború alatt a legöbb NATO-tagállam rendszeresített fegyvere volt, bár napjainkban már csak Latin-Amerikában, Afrikában és Ázsia egyes országaiban állnak hivatalosan is szolgálatban.

Az esetről a videó itt megtekinthető

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­É­­r­t­­­é­­k­­e­l­d­­ ­­a­­­ ­­­s­­z­e­x­­­i­­­ ­p­u­­­n­­­c­­­i­m­­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Héja
2024. július 24. 08:30
Pusztuljon za összes gyilkos terrorista.
B_kanya
2024. július 23. 22:22
buckafej-2 2024. július 23. 18:47 "A kurva anyád tisztán kivehető oroszul." Mert ukrán a legénység. Ami több szempontból is ironikus.
buckafej-2
2024. július 23. 18:47
A kurva anyád tisztán kivehető oroszul.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!