„Eljött az idő" – feltették az eddigi legfontosabb kérdést a magyar álláspontról

2024. július 15. 10:00

Az osztrák tábornok nem érti, hogy ha a lakosság egyértelműen tűzszünetet és békét szeretne Ukrajnában, akkor a kormány miért nem támogatja Orbán Viktor békemisszióját.

2024. július 15. 10:00
null

Nyitókép: AFP/Ukrán elnöki sajtószolgálat

Orbán Viktor békemissziójával kapcsolatban az Európai Unió vezetői szem elől tévesztették az alapítóatyák gondolatát, amikor elítélték a magyar miniszterelnök moszkvai útját, hiszen ők anno Európát a béke kontinensévé akarták tenni – véli Günther Greindl nyugalmazott tábornok, akinek a véleménycikke a Kurier nyomtatott kiadásában jelent meg.

A politika művészete felismerni azt a pillanatot, amikor a fegyvereknek hallgatniuk kell, és a diplomáciára van szükség a konfliktus békés megoldásához. Orbán Viktor nyilvánvalóan meg van győződve arról, hogy eljött a diplomácia ideje. Szembe úszik az árral, de csak így lehet visszatérni az eredethez

– írja a tábornok, aki úgy látja, a háború folytatása csak az emberéletek elveszítéséhez és Ukrajna pusztulásához vezet.

Günther Greindl azt a kérdést is felteszi, hogy ha más nemzetekhez hasonlóan az osztrákok túlnyomó többsége is a háború befejezését és a tűzszünetet szeretné, akkor a kormány miért nem támogatja a magyar miniszterelnök békemisszióját.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2024. július 21. 08:17
Hoborúpártiak visongjatok. A puha karosszékből. Szarháziak.
a straight cold player
2024. július 15. 13:01
,,ha más nemzetekhez hasonlóan az osztrákok túlnyomó többsége is a háború befejezését és a tűzszünetet szeretné, akkor a kormány miért nem támogatja a magyar miniszterelnök békemisszióját." Nagyon egyszerű a válasz. Mert rettegnek Orbántól. Mert ostoba középszerű politikusokkal van teli nyugateurópa, akik tudják, hogy annak köszönhetik a pozícióikat, hogy beleálltak a fősodratú progresszív irányvonalba. Ha a választóikkal elhitethetik, hogy Orbán maga az ördög akkor még van esélyük. Ha kiderül, hogy Orbán nemhogy nem a patás, hanem az igazi európai választói akarat képviselője akkor nekik végük. Ettől rettegnek.
aaabbbccc
2024. július 15. 12:09
biztos kurva bonyolult lett volna tenni egy linket a cikkre
europész
2024. július 15. 11:42
Greindl tabornok urnak igaza van.Az osztrak lakossagnak is elege van a haborubol. De sajnos a politikai elit fogva van.Kozuluk senki nem mer kiallni a sajat nepe mellett mert a nyugati sajtoorganumok azonnal megbelyegzik oket es attol felnek,hogy az politikai karrierjuk veget jelenti A masik a felso elit olyan korrupcios csalakmenyek segitoje ami nagyban kepez akadalyt a becsuletes politikai eletvitel megvalositasara. Ezert inkabb anarchiaba sullyed az agesz politikai elet es tovabbra 8s egyutt ugatnak Orbant pocskondiazva.&gy velik wbbol nagy baj nem lehet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!