A németek többsége egyetértett Orbán Viktor békemissziójával, a YouTube gyorsan le is tiltotta a kommenteket

2024. július 14. 18:58

Nem lehet kommentelni a német Bild Orbán Viktorral készített, a YouTube-on közzétett interjúja alatt. Korábban a hozzászólók túlnyomó többsége a magyar miniszterelnök álláspontjával értett egyet.

2024. július 14. 18:58
Viktor Orban PM Of Hungary At The European Council Summit

Nyitókép: Nicolas Economou/NurPhoto/AFP

Nem lehet egy ideje hozzászólni a Bild közelmúltban Orbán Viktor készített, YouTube-ra feltöltött interjújához és a korábbi kommentek is elérhetetlenné váltak. A korlátozás azért is rendkívül meglepő, mert korábban hozzá lehetett szólni a beszélgetéshez, amelyben a német lap moszkvai látogatásáról kérdezte a magyar miniszterelnököt. 

Ezt is ajánljuk a témában

Orbán Viktor a békemissziójáról egyebek mellett kifejtette, hogy

a békéhez vezető út ott kezdődik, hogy azok, akik háborúban, esetleg háborúhoz közel állnak, békét akarnak. Kínának van egy béketerve, míg Amerikának háborús politikája, Európa viszont az amerikai álláspontot másolja.

Szerinte öt főszereplője van ennek a nagyon bonyolult helyzetnek: Ukrajna, Oroszország, az Amerikai Egyesült Államok, Kína és az Európai Unió.

Ezt is ajánljuk a témában

A német kormány nem, de a német emberek támogatják Orbán Viktor békemisszióját – számolt be korábban a Mandiner a Bildben megjelent interjú közéleti visszhangjából. A YouTube-ra is feltöltött videós interjú alatt több ezer német állampolgár nyilvánította ki a véleményét. Ezekből kiderül, míg a német kancellár nem ért egyet Orbán Viktor békemissziójával, addig német állampolgárok tömegei igen.

Sőt, a legtöbb hozzászóló szerint a magyar miniszterelnök tette eddig a legtöbbet a mindenki által vágyott békéért, míg a német kancellár az amerikaiak érdekeit lesi, Brüsszelben pedig bürokratikus tötymörgés folyik.

A YouTube azóta letiltotta az Orbán Viktor békepárti politikájával azonosuló németek kommentjeit és új hozzászólást sem lehet írni. Az ugyanakkor nem világos, hogy a Bild, mint a csatorna üzemeltetője, vagy maga a videómegosztó tette elérhetetlenné a hozzászólásokat.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy a megjegyzések fontosak az alkotók és a nézők számára, de a kiskorúak és az egyéb sebezhető csoportok biztonságát is komolyan vesszük.” 

Időnként előfordulhat, hogy akkor is kikapcsoljuk a megjegyzéseket, ha az adott tartalom nem sérti az irányelveinket. Mindezt a sebezhető alkotók és közönségek védelme érdekében tesszük

– derül ki a megdöbbentő gyakorlat a YouTube magyarázatából. Figyelemre méltó az is, hogy a kommenteket nem csak kikapcsolni, de szüneteltetni is lehet. 

A megjegyzések szüneteltetésekor nem lehet új hozzászólásokat írni, de a már meglévő bejegyzések megmaradnak. A megjegyzések szüneteltetése a későbbiekben feloldható.

Mindez tehát arra utal, hogy a magyar miniszterelnök békemissziójával azonosuló német állampolgárok támogató véleményét el kellett hallgattatni, ha másért nem, akkor „a sebezhető alkotók és közönségek védelme érdekében” – jelentsen ez bármit.

Összesen 166 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2024. július 15. 15:34
almafa-10 11:22 "Itt tolod az okadmányaidat folyamatosan!" - hogy beszélhetsz így a Bibliátokról, ami minden közhivatalban ki van szögelve? "Olyan sokrétű mezőgazdaság, környezet- és tájgazdálkodás megteremtése a cél, amely úgy állít elő értékes, a természetet a lehető legkevésbé terhelő, egészséges és biztonságos élelmiszereket, valamint helyi energiákat és különféle nyersanyagokat, hogy közben megőrzi talajainkat, ivóvízkészleteinket, az élővilágot, természeti értékeinket. Fenn kell tartani kultúrtájainkat, a települések közösségeit, egyediségükben megnyilvánuló termelési hagyományainkat. Csak egy összetettebb, sok kis- és közepes méretű birtokra épülő, változatos termékszerkezetű mezőgazdaság tud nagyszámú, megélhetést biztosító munkahelyet teremteni, és ezáltal kellő távlatot nyújtani a gazdatársadalom, és utánpótlást a fiatal gazdák számára." (Nemzeti Együttműködés Rendszere, 26. oldal)
Lajoss
2024. július 15. 15:19
Bántják a békeharcost…😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
2024. július 15. 13:26 Szerkesztve
Tisztában kell lennünk azzal, hogy a nem vita van Orbán és az EU között, hanem háború, ahol az EU löni is hajlandó. Az unió és a Nato szerint akkor lesz béke, ha az oroszokat legyöztük. Ehhez a hozzáálláshoz nagyon butának kell lenni, de az EU-ben ez a feltétel teljesül. A Nato egy kicsit óvatosabb, ök tudják, hogy az oroszok is tudnak löni. Európának nagyon nem jó ez az ostoba szembenállás Oroszországgal. Európa érdeke pontosan ennek az ellenkezöje, kooperáció és béke az oroszokkal. Az amerikaiak hosszútávú célja mindigis az orosz természeti kincsek megszerzése volt, ma is az, holnap is. Örültség Európának ebben az amerikai kalandban részt venni. Ki kell egyezni az oroszokkal, meg kell teremteni az európai biztonsági rendszert. Ennek alternatívája az értelmetlen hideg és meleg háború, ami Európát a szakadékba dönti. Ezt Orbán felismerte, de a nyugati politikai antitalentumok képtelenek erre. Nyilván gyülölik Orbánt. De Orbán nagyságát éppen az mutatja, hogy megy a maga útján
Palatin
2024. július 15. 13:06
Orbán ideális EU-bizottsági elnök lenne, öt kellene von der Leyen helyett javasolni. Ö az egyetlen a világon, aki bármelyik vezetö politikussal tágyalni és szót érteni tud. Béke és fellendülés lenne a világon, az nagyon valószínü. Persze a világ összes érdeke sem ér fel addig, hogy mindig, mindenhol az USA érdekei domináljanak. Remélhetöleg ezt a BRICS meg fogja dönteni. Amint lehet, be kell le´pni a BRICS-be. Ehhez persze az kellene, hogy ne legyünk zsarolhatók az unió részéröl. Ez utóbbi kell, hogy a legfontosabb politikai célunk legyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!