Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

„Egyedülálló lehetőség" – régen kapott ekkora elismerést Magyarország Nyugat-Európából

2024. július 02. 11:10

A spanyol lapban véleménycikket jegyző olasz Vincenzo Bassi szerint dicséretes, hogy a soros magyar elnökség prioritásai között szerepelnek a demográfiai kihívások.

2024. július 02. 11:10
null

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

A magyar EU-elnökségről, különösen annak a demográfiára vonatkozó prioritásáról írt véleménycikket az El Debate oldalán Vincenzo Bassi, az Európai Katolikus Családegyesületek Szövetségének elnöke, aki felhívta a figyelmet arra, hogy a kontinensen riasztóan csökken a születési arányszám.

Dicséretes, hogy a magyar elnökség prioritásai között szerepel ez a téma, hiszen a kihívás megköveteli, hogy minden szakpolitikai területen átívelő kérdésként kezeljük. A következő hat hónap egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy a demográfia az európai politikai döntéshozatal középpontjába kerüljön

– jelentette ki Bassi, aki az elöregedő népesség és a szociális jóléti rendszerek fenntarthatatlanságának veszélyeire figyelmeztet. Hozzátette, az európai intézményeknek fel kell ismerniük, hogy a család nem költség, hanem létfontosságú befektetés a jövőbe.

Spanyol lapokban rég írtak ilyen pozitívan Magyarországról – még ha olasz is a véleménycikk szerzője –, ami persze nem csoda, hiszen a helyi kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy politikai okokból megakadályozza az évszázad magyar felvásárlási üzletét.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2024. július 02. 12:22
Nagyon remélem, hogy az Orbán-korszak nemcsak egy politikai, hanem sokkal inkább egy földtörténeti korszak lesz. Ehhez kívánok a miniszterelnök úrnak jó egészséget és hosszú, küzdelmes életet. Tudom, hogy ez utóbbit kimondottan élvezi. Nincs is annál szebb, mint amikor hullanak a libernyákok, mint összel a dió a fáról, ha odasuhintunk.
Palatin
2024. július 02. 12:20
Orbán árfolyama, - mint higgadt, bölcs, elörelátó, konstruktív, megbízható politikai vezetö -, erösen emelkedöben van a nemzetközi politikai tözsdén. És ez valóban nem függ annak az országnak a nagyságától, gazdasági erejétöl, amelyiknek ö a miniszterelnöke. Ez egy önálló szellemi érték, ami az ö személyéhez kapcsolódík, ahogy egy Nobeldíjas fizikus is származhat egy parányi kis szigetröl. Orbán valóban nem Magyarország, - ahogy ellenfelei lekicsinylöen állítani szokták -, hanem bár egyrészt "kevesebb", de másrészt több. Orbán világpolitikai tényezövé nötte ki magát. Rendkívül örvendetes, hogy egy ilyen kaliberü államférfi vezeti hazánkat. Ha a szívós munkabírását tekintjük: ORBÁN 1 GIGÁSZ Ha a politikai kreativitását tekintjük: ORBÁN 1 GÉNIUSZ Ha mint nemzetösszetartót tekintjük: ORBÁN 1 GARIBALDI Ha karizmáját, látnoki képességét tekintjük: ORBÁN 1 GURU Ha a békéért való bölcs kiállását tekintjük: ORBÁN 1 GHANDI
google-2
2024. július 02. 12:10
Doha nem jöhetett volna jobbkor ez az elnökség- fel kell rázni az európai embereket, még mielőtt szakadékba zuhannánk.
Lajoss
2024. július 02. 12:03
Hát,ez a Bassi tényleg hatalmas tényező… 😂😂😂😂😂😂😂
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!