„Égesd el azt a szart” – skandálták és amerikai zászlókat gyújtogattak palesztinpárti tüntetők Washingtonban (videó)

2024. július 25. 11:05

A tüntetők eltávolították az Union Station előtti zászlórúdról az amerikai lobogót, és helyére palesztin zászlókat húztak fel.

2024. július 25. 11:05
null

Nyitókép: Hossein Fatemi / Middle East Images / Middle East Images via AFP

Többeket letartóztattak Washingtonban az Izrael-ellenes, palesztinpárti tüntetők közül, akik emlékműveket rongáltak meg és amerikai zászlót égettek szerdán a város központjában. A tüntetők a központi pályaudvaránál, a Capitolium közelében gyűltek össze, miközben Benjamin Netanyahu izraeli miniszterelnök a törvényhozás két házának ülésén mondott beszédet. A rendőrség közleménye szerint legkevesebb nyolc tüntetőt vettek őrizetbe. 

A tüntetők a Union Station előtti téren álló szobrokat és szökőkutakat megrongálták, azokra többi között a Hamász iszlamista terrorszervezetet éltető feliratot festettek, és Izrael-ellenes jelszavakat skandáltak.

A hatóság közlése szerint a megmozdulásra kiadott engedélyt a tüntetés idején visszavonták, és a tömeget távozásra szólították fel. A rendőrség ezt követően avatkozott be. Helyszíni felvételek szerint a tüntetők eltávolították a pályaudvar előtti zászlórúdról az amerikai lobogót, és helyére palesztin zászlókat húztak fel. Ezt követően meggyújtották az amerikai zászlót, valamint elégették a Benjamin Netanyahu, izraeli kormányfőt ábrázoló bábut.

A területért felelős rendőri hatóság közölte, hogy a tüntetés felszámolása után megkezdték a rongálás nyomainak eltüntetését, ami több napon át tarthat.

(MTI)

 

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­É­­­r­­­t­é­­­k­­e­­­l­­­d­­ ­a­ ­­s­z­e­­­x­i­­ ­p­­­u­­n­­­c­i­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­𝐔­𝐍
Szvv
2024. július 25. 19:22
Tombol az “értelem”🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👍😀
robag7
2024. július 25. 18:48
Azért ezen az átlag amcsik ki fognak akadni.
Mandiner444hu
2024. július 25. 16:57
Közel Keleti foss öntötte el a civilizált világot
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!