Brutális zavargások Nagy-Britanniában: muszlimok és románok miatt lángokban az ország (VIDEÓK!)

2024. július 19. 13:16

Leedsben románok rontottak a rendőrökre és gyújtották fel a várost, Londonban Mohamed próféta óriászászlaját lengetve borították lángokba az utcákat. Sokkoló felvételek! – mutatjuk.

2024. július 19. 13:16
null

Nyitókép forrása: képkivágás, X

***

Repülő kövek és egyéb tárgyak, lángoló járművek, felborított rendőrautó – egy kis ízelítő az elmúlt huszonnégy órájából, amelyből a sokkoló videók származnak.

A 2011-es brutális londoni zavargásokat idézik azok a brutális képsorok, amelyeket a közösségi média és a brit lapok tettek közzé pénteken. Az Express csak „a káosz éjszakájának” nevezte a csütörtök este kezdődő eseményeket, amelyeket jelenlegi tudásunk szerint két, különböző ok váltott ki az ország északi felében fekvő Leedsben és a fővárosban.

Hej, románok és testvérek

A szemérmes brit sajtóból (amely például „helyi” gyerekekről meg „fiatalok nagy csoportjáról” ír) csak nyomokban derült ki, azonban a Leeds-i zavargásokat nem az őslakosság és ezúttal nem is muszlim bevándorlók okozták, vagy legalábbis nem ők indították.

Hanem – románok.

Itt előnyben volt a romániai magyar sajtó, amely még értette is a zavargók nyelvét, így a Krónika tudósításába bekerülhetett az a mondat is tőlük, hogy 

Ez bekerül a történelemkönyvekbe! Jöjjenek Bukarestből is a kommandósok, őket is lezúzzuk!

A zavargásokra az angliai Leeds Harehills városrészében került sor délután 5 óra magasságában, egyébként azután, hogy szociális munkások érkeztek ki, hogy állami gondozásba vegyenek több gyermeket. A közösségi médiabeli források azt is tudni vélik, ennek kiváltó oka az volt, hogy egy 7 hónapos csecsemőt fejsérüléssel vittek kórházba.

A pokol pedig elszabadult, a felvételeken látható, ahogy a rendőrökre és járműveikre támad a tömeg, kővel és tűzzel. Az egyik megdöbbentő videón épp egy rendőrautó ablakát törik be, majd felborítják, valaki pedig egy buszt is felgyújt, mások dobálják a járművet. A felvételeken látható, hogy több száz ember áll körül egy utcán rakott máglyát.

A rendőrök kilenc óra magasságában elhagyták a helyszínt, a polgármester, Tracy Brabin pedig annyit tudott mondani, hogy köszöni az egyenruhások munkáját, és nem kellene feszültséget szítani.

Yvette Cooper belügyminiszter viszont elítélte az általa „döbbenetes jeleneteknek és támadásoknak” nevezett eseményeket, amelyekben 

becslések szerint ezer ember is érintett lehet.

London – rossz idő, még rosszabb zene

Ezzel párhuzamosan a fővárosban is zavargások törtek ki, az East End városrészben található Whitechapelben, ahol megdöbbentő felvételeken látszik, hogy nagyszámú férfi csap össze a rendőrséggel; a rendőrök egy fiatal férfit igyekeznek letartóztatni.

Egy másik felvételen egy épület tetején álló, láthatósági mellényes férfi lenget egy nála jóval nagyobb méretű zöld zászlót – Mohamed próféta zászlaját, ami a muszlimok körében nagy tiszteletnek örvend.

Mindeközben a hagyományos bűnözők sem pihentek. Egy Manchester-közeli településen, Wigan-ben egy tinédzsert kellett kórházba szállítani, miután leszúrták; az ügyben két férfit kellett letartóztatni.

 

 

Összesen 236 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000048
2024. szeptember 03. 15:21
🍓 ️ ­­­É­­­r­­t­­­é­­­k­e­­l­­­d­­­ ­­a­­ ­­­s­z­­­e­x­­­i­ ­­­p­­u­n­­c­­­i­­m­­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­𝐍
Intar
2024. július 20. 06:46
Ne szépítsétek a dolgot. Cigányok voltak a randalírozók.
Mandiner444hu
2024. július 19. 18:35
Multikulturális pezsgés
vizesnyolcas
2024. július 19. 18:32
Mondjuk a románokra mi is rábasztunk. Mit fognak majd pislogni szegény angolok, ha Románia megához csatol majd olyan ősi román földeket, mint West Yorkshire (ott van Leeds) vagy Oxfordshire.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!