Biden szerint Biden jól van, szerinte ő a jelölt és azt is tudja, „mi a jó és mi a rossz” – Detroitban kampányolt az amerikai elnök

2024. július 13. 16:26

Joe Biden ismét leszögezte: esze ágában sincs kiszállni az USA elnökségért való versenyből.

2024. július 13. 16:26
President Joe Biden Delivers Remarks On Political Future In Detroit Michigan

Nyitókép: Joe Biden beszédet mond a Renaissance High Schoolban tartott kampánygyűlésen a Michigan állambeli Detroitban 2024. július 12-én. (Kyle Mazza/NurPhoto via AFP) 

A 81 éves Joe Biden a június 27-i elnökjelölti vitán való csúfos leszerepelését követően minden fórumon igyekszik meggyőzni a még megmaradt szimpatizánsait arról, hogy szellemi képességei teljes birtokában van, és miközben megpróbálja újra beindítani az eddig meglehetősen félresikerült kampányát, Donald Trumpra mutogat – írja a Reuters.

Ezt is ajánljuk a témában

Indulok, és győzni fogunk!”, „Én vagyok a jelölt!”, „Nem megyek sehova!”, mondta az embereknek Detroitban is, „dacos és néha kárörvendő” beszédében olyan, Donald Trumpra vonatkozó állításokat téve, miszerint: 

„Én tudom, mi a jó és mi a rossz, és tudom, hogy az amerikaiak egy elnököt akarnak, nem pedig egy diktátort.”

Biden azt is kifejtette, mit szándékozik tenni második ciklusa első száz napjában, tennivalói között többek között az abortuszjogok kodifikálását, a John Lewis-féle szavazati jogról szóló törvény aláírását, a minimálbér emelését és a támadófegyverek betiltását említve – ezekhez a kongresszus mindkét házában demokrata többség kell.  

A Reuters újságírója szerint a gyűlésre tartván Biden meglepetésszerűen megállt egy külvárosi detroiti étteremben, ahol olyanokat mondott a vendégeknek, hogy „be akarja fejezni a munkát”, és hogy jól van.  

Folyamatosan gyengül az elnök újrázásának támogatottsága

Mindeközben Biden támogatottsága a lap beszámolója szerint saját köreiben is folyamatosan gyengül. „Itt az ideje, hogy továbblépjünk. Egy új vezetővel”, jelentette ki például nemrégiben Mike Levin kaliforniai képviselő is, csatlakozva ahhoz a legalább tizenkilenc demokrata párti törvényhozóhoz és számos demokrataszimpatizáns hollywoodi hírességhez akik a Trump–Biden-vita óta sürgetik, hogy a Demokrata Párt válasszon más jelöltet az elnökségre. 

A demokraták egy része nyíltan attól tart ugyanis, hogy Biden alacsony népszerűségi mutatói és az egyre növekvő aggodalmak, miszerint „túl öreg a munkához”, azt eredményezhetik, hogy elveszítik a képviselőházi és szenátusi mandátumokat, és így nem lesz hatalmuk Washingtonban. 

„Ha a jelenlegi tendenciák folytatódnak, Trump 2008 óta az egyik legmeghatározóbb elnökválasztási győzelmet arathatja” 

– írta például Doug Sosnik demokrata stratéga a New York Timesban.

Mialatt Biden a michigani szavazóknak udvarolt, Trump „kihívta” őt egy kognitív teszt elvégzésére, azt írva az Igazság nevű közösségi oldalán: „Elmegyek vele, és én is elvégzek egyet. Először leszünk egy csapat, és az ország javára fogjuk tenni.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Majdmegmondom
2024. július 13. 20:41
Aranyos a bácsi. Vajon tudta, hogy Ditroitban van?
patriota-0
2024. július 13. 20:15
És vajon azt is tudta, hogy Detroitben van?
Tukacsincsilla
2024. július 13. 19:20
Aktív az "öreg" ..... Simán "rárabolna" egy lézer poniterre mint egy macska ....
2024. július 13. 19:06 Szerkesztve
Az abortuszjogokért nem kell különösebben kampányolnia: az oroszok és az ukránok/Nato-katonák kitartóan abortálják egymást. Aztán Bidé papáért is el fog jönni az abortusz angyala.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!