Folytatódik a kötélhúzás Biden és a Demokrata Párt között

2024. július 13. 11:34

Mutatjuk a legfrissebb fejleményeket!

2024. július 13. 11:34

Nyitókép: Mandel NGAN / AFP

 

Biden péntek este megtartotta a várva várt sajtótájékoztatóját, amelyen azt próbálta bebizonyítani, hogy alkalmas az Egyesült Államok elnökének. A sajtótájékoztató azonban nem éppen úgy sikerült, ahogy azt az elnök szerette volna. 

A kritikusok szerint valószínűleg a mostani alkalommal is előre megírt kérdéseket kapott az amerikai elnök, természetesen előre kiválogatott újságíróktól. Azonban ez sem mentette meg attól, hogy olyan bakikat kövessen el, minthogy alelnökének nevezze Donald Trumpot. Biden láthatóan rossz állapotban volt, sokszor nem tudta befejezni a mondatait, hosszú másodpercekig gondolkodott egy-egy kérdés után, vagy éppen teljesen véletlenszerűen kezdett kiabálni.

Az elnök teljesítményétől munkatársai sem voltak lenyűgözve, Antony Blinken külügyminiszter, Lloyd Austin védelmi miniszter, valamint Jake Sullivan nemzetbiztonsági tanácsadó árulkodó reakciója az alábbi videón látható: 

Ezt is ajánljuk a témában

Pénzügyi zsarolás és puccs jöhet?

Úgy tűnik, csütörtöki teljesítményével inkább csak olajat öntött a tűzre, és a hírek szerint valódi lázadás formálódik ellene a Demokrata Pártban. Nagy adományozók zsarolják az amerikai demokratákat Biden miatt – írta a New York Times. A lap értesülései szerint mintegy 90 millió dollárnyi (32 milliárd forint) adományt „befagyasztottak”, amíg a párt nem jelöl másik jelöltet.

Az Axios információi szerint pedig egyre több „nagyon jó kapcsolatokkal rendelkező” demokrata szervezkedik azon, hogy rávegyék Joe Biden amerikai elnököt, hogy vonuljon vissza a választási versenytől. A csoport állítólag az Obama- és a Clinton-kormányzat veteránjai köré szerveződik. 

Az elnök kitart 

Viszont nem úgy tűnik, hogy Bident megzavarta volna legutóbbi gyenge teljesítménye. „Indulok, és győzni fogunk” – mondta Biden egy detroiti kampánygyűlésen pénteken. „Tizennégy millió hozzátok hasonló demokrata szavazott rám az előválasztásokon” – jelentette ki.

Ti választottatok jelöltté, senki más. Nem a sajtó, nem a szakértők, nem a bennfentesek, nem az adományozók. Ti, a szavazók. Ti döntöttetek, senki más, és én nem megyek sehova”

– fogalmazott Biden.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
figyelő4322
2024. július 13. 18:50
patriota-0 2024. július 13. 14:08 "Amúgy mindegy melyik demokrata lesz jelölt, mert mind olyan hülye, mint a segg." Egyetértek! Főképpen a Kanalas Maris alelnök szeretne beugrani a Joe bácsi helyére. A baj, hogy ő még népszerűtlenebb, mint a főnöke. Annyi esze lehet, mint egy udvarban kapirgáló csirkének. Nehezére esik még egy épkézláb mondatot is kinyöszörögni, még ha olvassa is! Tudományos nyelven kifejezve: az agya sötétebb, mint a Hold másik oldala, ami SOHA nem kap napfényt!
figyelő4322
2024. július 13. 18:39
A Trump tábor most inkább abban bízik, hogy nem cserélik le egy másik indulóval az elnököt. Viszont már most elakadtak az adományok a gazdag DémonKata donoroktól. Szóval benne van a pakliban, hogy végülis lemondatják, esetleg az őt ápoló orvos feleségén keresztül. UI: vajon a mi szeretett Dollár Papánk pénze még most is folyik Bidenhez? Azt tudjuk, hogy DollárPapa fia... Vagyis a gyerekének szabad bejárása van a Fehér Házba...
verkez
2024. július 13. 17:03
Színjáték. Majd az utolsó pillanatban előhúznak valakit, mint Macront vagy Magyart.
ptrfarkas43
2024. július 13. 15:47
Biden a leghitelesebben jeleníti meg amerikát, megérdemli a széket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!