Oroszország és Irán titkos nukleáris paktumot kötött, Amerika tombol és beavatkozással fenyeget

2024. szeptember 15. 11:32

Mi jöhet még?

2024. szeptember 15. 11:32
null

Fotó: MTI/EPA/A legfőbb iráni vezető hivatala

A Portfolio a Bloombergre hivatkozva arról ír, hogy Oroszország titkos információkat és technológiát oszt meg Iránnal, így 

segítheti a nukleáris fegyverek gyártásában. Cserébe szerintük Irán ballisztikus rakétákat szállít Moszkvának,

amelyeket az ukrajnai háborúban használhat fel. Joe Biden elnök kijelentette: Egyesült Államok minden eszközt bevetnek, hogy megakadályozzák az iráni atomfegyverek gyártását.

Nyugati tisztviselők hozzáteszik: az utóbbi hónapokban Oroszország fokozta együttműködését Iránnal támogatva annak nukleáris ambícióit. Az ügyet a héten Washingtonban tárgyalta Keir Starmer brit miniszterelnök és Joe Biden elnök. A NATO-országok vezetői a helyzetet komoly fenyegetésként értékelik, amely az orosz-iráni katonai kapcsolatok erősödését jelenti. 

Biden leszögezte: az USA minden rendelkezésre álló eszközt felhasznál, hogy megakadályozza Irán nukleáris fegyverkezését.

 Irán továbbra is állítja, hogy nukleáris programja békés célokat szolgál.

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Martell 2
2024. szeptember 15. 21:42
Mi közötök hozzá ? Ti kezdtétek, támogatjátok az ukránokat az oroszok ellen.
ujferi
2024. szeptember 15. 21:08
Miért ne lehetne Iránnak is atom fegyvere ? Ha Israelnek lehet . Észak Korea nem létezne ma már ha nem lenne atom ütőereje...
t-a-bandi
2024. szeptember 15. 19:37
Nem. Amerika nem tombol. A Mandiner tehetségtelen, sajtóipari segédmunkásai; na azok tombolnak!
nempolitizalok-0
2024. szeptember 15. 18:49
Tegnap kijelenti az USA külügymisztere, hogy az USA távolmarad ettől a háborútól, miközben ma olvasom, hogy Zselé az USA-ba küldi jóváhagyásra az USA által küldött rakéták leendő célpontjait. Ez a pofátlanság csúcsa, kezdeményeznünk kell NATO-ból való kilépésünket, annál is inkább, mert NATO tagként legális lenne, ha az USA megszállná magyarországot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!