Biden forBidden

2024. július 08. 09:14

Az amerikai birodalom legfelső elitjein belül többségbe látszik kerülni a Donald Trump fölényes győzelmét támogató vonulat.

2024. július 08. 09:14
Bogár László
Bogár László
Magyar Hírlap

Nyitókép: CHRIS KLEPONIS / AFP

„Trump egy impulzív és intuitív karakter, aki ugyan szellemileg alkalmatlan egy ilyen roppant dimenziójú feladat véghezvitelére, de arra nagyon is alkalmas lehet, hogy virtuóz módon meglépje azokat a ma még szürreális világhatalmi lépéseket, amelyek e feladat megvalósításának elkezdését a következő néhány év során előkészítik.

Minden látszat ellenére tehát az amerikai birodalom legfelső elitjein belül többségbe látszik kerülni a Donald Trump fölényes győzelmét támogató vonulat, de bizonyosan »harcban állnak« az ezt ellenzők is. A bizonytalanságot tovább növeli az, hogy a harmadik világhatalmi szint, a birodalomkiválasztó főhatalom érzékelhetően még nem döntötte el, hogy ad-e egyáltalán egy utolsó történelmi esélyt az amerikai birodalmi eliteknek egy ilyen szellemi átalakulásra és ezzel a birodalmi lét folytathatóságára, vagy már egyértelműen kész a döntés, hogy Kína személyében beiktatja a hetedik világbirodalmat, ami így, először a Nyugat történelmében, nem egy nyugati nemzetállam, hanem egy rendkívül sikeresen nyugatosodott »nem-nyugati« komplexum.

Ám az is lehet, hogy ez a hatalmi szint már eldöntötte, hogy az amerikai világbirodalom összeomlásával véget ért az általa kiválasztott világbirodalmak korszaka, mit több, a nyugatias modernitás létberendezkedésének fél évezredes korszaka is, és »valami« eddig elképzelhetetlen, sőt értelmezhetetlen berendezkedés korszaka kezdődik el. Azt is okkal feltételezhetjük, hogy az amerikai világbirodalmi eliteket a birodalomkiválasztó hatalomhoz kötő kapcsolati mezőben is komoly súrlódások léptek fel, így az önmagában is belső konfliktusokkal küzdő világbirodalmi és birodalomkiválasztó hatalmi komplexum kommunikációs csatornái is konfliktusokkal terheltek.

Akárhogy is van, mint eddig is mindig, csak »követői« tudunk lenni e történéseknek, vagyis a várható történésekből, mint apró mozaikdarabokból, utólag lehetünk képesek összerakni e hatalmi szintek konfliktusainak lényegét.”

Kapcsolódó vélemény

Kaszab Zoltán

Vasárnap.hu

Idézőjel

Eltelt már néhány nap az amerikai elnökjelöltek első televíziós vitája óta, ugyanakkor az indulatok továbbra sem csillapodnak Joe Biden rettenetes teljesítménye körül.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BBrutus
2024. július 09. 22:31
Birodalom kiválasztó hatalom. Hol vannak, kik ezek? Bogár úgy beszél róluk, mint istenről. Nem láthatóak, nincsenek ott sehol, de mindenhol ott vannak, sőt, döntenek a világ sorsáról. Van egy barátom, aki ugyan ezt szajkózza és már elegem van belőle.
Ehetős Odó
2024. július 09. 07:24
Karvaly: Nem kizárt, de Bogár túl nagy hatalmat tulajdonít neki. Amennyiben ez a háttérhatalom evilági hatalom, ugyanúgy vonatkozik rá, hogy semmi sem tart örökké. Kínával kapcsolatos megállapításával, miszerint Kína lesz a háttérhatalom-parazita új gazdateste, nem értek egyet: Kína túl régi és túl öntörvényű entitás ahhoz, hogy efféle paraziták rá tudjanak szívódni. De majd meglátjuk. Illetve én már nem látom meg, de a fiatalabbak még igen.
Karvaly
2024. július 08. 10:26
Bogárnál úgy érzem, hogy nagyon jól látja a részleteket (mint például az úgynevezett elit degenerációját), viszont mindent rá akar húzni egy központi irányításra, ami szerintem kizárt, hogy létezzen.
ördöngös pepecselés
2024. július 08. 09:36
birodalom kiválasztó hatalom nincs és nem is lesz soha ha lenne akkor nem kellene világháborút csinálni minden választáskor
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!