Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Joe Biden alkalmatlan amerikai elnöknek

2024. július 02. 17:14

Eltelt már néhány nap az amerikai elnökjelöltek első televíziós vitája óta, ugyanakkor az indulatok továbbra sem csillapodnak Joe Biden rettenetes teljesítménye körül.

2024. július 02. 17:14
President Joe Biden and Donald Trump hold presidential debate on CNN
Kaszab Zoltán
Vasárnap.hu

Nyitókép: Andrew CABALLERO-REYNOLDS / AFP

„Sosem rendeztek még ilyen sok idővel a választások előtt elnökjelölti vitát az Egyesült Államokban, azokat ugyanis általában a voksolást megelőző két hónapban szokták tartani egy kétpárti bizottság szervezésében. Most ugyanakkor a demokraták fontosnak tartották, hogy már jóval korábban, a hazai pályának számító CNN csatornán összecsapjon a jelenlegi elnök és elődje, újbóli kihívója Donald Trump. Biden és stábja szempontjából az lett volna a vita célja, hogy megmutassa: a jelenlegi elnök alkalmas arra, hogy még egy cikluson át ő vezesse az Egyesült Államokat, szellemileg friss és fitt. Ezzel próbáltak új lendületet adni a kifulladó kampánynak is, hiszen az elmúlt hetek mérései azt mutatták, hogy nyílik az olló közte és Trump között: egy, a vita előtt készült közvélemény-kutatás már 4 százalékpontos Trump előnyt mért a korábbi 1 százalékponttal szemben.

A vita ugyanakkor nemhogy kedvezett Joe Bidennek, hanem csak rontott az esélyein.

Rég volt olyan amerikai kampány, ahol egy, a regnáló elnök által kezdeményezett lépés ennyire fordítva sült volna el, mint ez a vita. Biden ugyanis többször összezavarodott, nem emlékezett a mondata elejére, vagy épp nem tudta befejezni a gondolatot, amit elkezdett. A felkészült, kompetens vezető helyett nézők tízmilliói egy idős embert láttak, aki küzd azért, hogy el tudja mondani, amit szeretne. Ahogyan pedig az esemény végén felesége, Jill Biden levezette a színpadról, az kifejezetten szánalomra méltó volt.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-115
2024. július 04. 14:59
🍓 ️ ­­É­r­­t­­­é­­­k­­­e­­­l­­d­­­ ­­a­ ­s­­z­e­x­­i­­­ ­­p­­u­n­c­­­i­­­m­­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
2024. július 02. 20:38 Szerkesztve
Jelentem nekem ellenvéleményem van. Joe Biden a legszebb példánya és példája az olyan elnöknek, akit amerikai oligarha réteg magának akar. Nem véletlenül tartják életben a halottat. Igazi totemállat. Zombis lebőgésben nagyon otthon van. (nem ő az égő, hanem az hogy ragaszkodnak hozzá)
alenka
2024. július 02. 19:54
Szánalmas matuzsálem a pasi...
EX_Terminator
2024. július 02. 19:51
Nekem mindegy, Bidennél csak alkalmatlanabbak vannak, plusz egy ilyen hirtelen váltás csak tovább növeli a tumultust. Gankvin könnyen támadható. Kamula meg? Ebből jól sehogy nem tudnak kijönni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!