Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Biden arról győzködte a szenátorokat, hogy megvizsgáltatta magát, és teljesen jól van

2024. július 04. 14:31

Valójában azonban nagy esély van rá, hogy az elnökön csupán a náthája miatt végzett rövid kivizsgálást a Fehér Ház egyik orvosa.

2024. július 04. 14:31
biden

Nyitókép: Andrew Leyden / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Joe Biden elnök szerda este egy zártkörű megbeszélésen több mint 20 demokrata kormányzónak elmondta, hogy

a múlt heti elnökjelölti vita után orvosi vizsgálaton vett részt, és jól van

számolt be róla a Politico. Az esemény részleteit ismerő személyek a portálnak elmondták: az egyórás találkozó során, amelynek az elnök egészségével és politikai képességeivel kapcsolatos aggodalmak eloszlatása volt a célja, Bident az egyik kormányzó a fizikai állapotáról kérdezte.

Az elnök elmondta, hogy az elmúlt napokban kivizsgáltatta magát, és ez eredmények szerint továbbra is jó egészségnek örvend. 

Biden megjegyzése – egy, az elnökhöz közel álló személy szerint – arra utalt, hogy a vitát követő napokban a Fehér Ház egyik orvosa rövid kivizsgálást tartott Biden elhúzódó náthája miatt. A vizsgálat – tette hozzá az illető – rövid volt, és nem tartalmazott komolyabb vizsgálatokat.

A találkozó során Biden megismételte ígéretét, hogy nem hagyja magát kiszorítani a versenyből, és hogy „azért indult el, hogy nyerjen”. A találkozó során vállalta a felelősséget a vitán nyújtott gyenge teljesítményéért is, és azzal magyarázkodott, hogy a vitát megelőzően „nem hallgatott a munkatársaira”. Azt is elismerte, hogy a kampányüzenetein még dolgozni kell, és többet kell beszélnie arról, ami a választókat érinti, és kevesebbet a statisztikákról.

Ezt is ajánljuk a témában

Veszélyben lehet Biden jövője? 

Az elnök állapotával kapcsolatban két demokrata kormányzó – Michelle Lujan Grisham Új-Mexikóból, valamint Janet Mills Maine-ből – aggodalmát fejezte ki. A kormányzók szerint kétséges, hogy Biden meg tudja-e nyerni a két államot, annak ellenére, hogy azok lakossága többségében a demokratákra szokott voksolni.

A találkozó után Tim Walz minnesotai, Wes Moore marylandi és Kathy Hochul New York-i kormányzók újságíróknak elmondták, hogy kitartanak Biden mellett. Hochul azt mondta, hogy „az összes” kormányzó „támogatásáról biztosította Bident, mert a tét nem is lehetne nagyobb”.

Azt a fickót láttuk, akiben mindannyian hittünk, hogy le tudja győzni Donald Trumpot. És le is győzte Donald Trumpot”

– mondta Walz, aki a Demokratikus Kormányzók Szövetségének elnöke, és ő kezdeményezte a találkozót a kormányzók megnyugtatására. 

Négyszemközt azonban az elnök munkatársai közül többen is aggodalmuknak adtak hangot Biden jövőjének bizonytalansága miatt.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sheldon36
2024. július 04. 20:39 Szerkesztve
hm.
kiss.istvan770
2024. július 04. 16:21
A demens azt képzelte, hogy a náthája miatt akarják alkalmatlannak nyilvánítani. 😂
2024. július 04. 16:09 Szerkesztve
Mint a Gyalog Galoppban. " Nem akarok a taligára kerülni...csuda jól vagyok...hű de jól érzem magam."
gyaloggos
2024. július 04. 15:48
Az első vitára már NEM lett volna szabad engedniük JOE bácsit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!