Betiltják Brémában a metálvilla-kézmozdulatot

2024. július 14. 22:19

Bréma új rendelet lépett életbe, amely betiltja a heavy metal rajongók körében népszerű metálvilla kézjelet, mivel azt könnyen összetéveszthetik a szélsőjobboldali Szürke Farkasok kézjelével.

2024. július 14. 22:19
Three Punk Rockers, screaming

Nyitókép: Darren Robb/Getty Images

Az északnémet Bréma városában betiltották a metálvilla kézjelet, amely a heavy metal rajongók körében igen népszerű volt. 

Austria v Turkiye: Round of 16 - UEFA EURO 2024
A török válogatott játékosa, Merih Demiral a Szürke Farkasok jelképét mutatja (Kép: Oguz Yeter / Anadolu / Getty Images)

Az önkormányzat döntése mögött az a megfontolás áll, hogy a jelzés összetéveszthető a szélsőjobboldali Szürke Farkasok csoport által használt kézjellel. 

A hatóságok attól tartanak, hogy a metálvilla használata félreértésekhez és feszültségekhez vezethet. Az ügy nagy vitákat váltott ki a zenei közösségben, ahol sokan úgy érzik, hogy a döntés indokolatlan és túlzó. 

A tiltás ellen tiltakozók petíciót indítottak, hogy visszavonassák a rendeletet, hangsúlyozva, hogy a metálvilla egy ártalmatlan, kulturális szimbólum. Az önkormányzat azonban kitart amellett, hogy a közrend és a biztonság érdekében szükség van a korlátozásra. 

 

 

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindenhova
2024. július 16. 07:42
Lassan már a kezedet sem emelheted fel...
alexandrosz-2
2024. július 15. 21:40
Zsidó kommunista vircsaft. Tombolnak. A végüket érzik.
Jamie007
2024. július 15. 13:31
Csak Hawaiira ne utazzanak egyszer, mert akkor a shakának is annyi..
Fegyenc8
2024. július 15. 09:02
Szerintem be kellene tiltaniuk a Jó reggelt, Jó estét, Jó étvágyat stb. kifejezéseket, a kézfogást, a szarást stb. is, hiszen a Szürke Farkasok tagjai, szimpatizánsai is mondják és csinálják ezeket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!