Belerongyolt Orbánba a cseh miniszterelnök

2024. július 17. 20:00

A magyar miniszterelnök békemissziója csak Putyinnak segít – véli Petr Fiala.

2024. július 17. 20:00
null

Nyitókép: Nick Gammon / AFP

Petr Fiala szerint a magyar miniszterelnök moszkvai útja Hitler megbékéltetésére emlékeztet, és nem szolgálja Európa érdekeit – adta hírül a The Guardian

Petr Fiala cseh miniszterelnök szerint Orbán Viktor erőfeszítései, hogy magas szintű béketeremtőnek állítja be magát azzal, hogy a világ vezetőivel, köztük Vlagyimir Putyinnal találkozik, helytelenek és nem szolgálják Európa érdekeit, emlékeztetve a második világháború előtti, Adolf Hitler megbékítésére tett kísérletek tanulságaira.

A magyar miniszterelnök az elmúlt hetekben vitákat szított azzal, hogy békemisszióba kezdett. A nemzetközi utazások során találkozott Putyinnal, a kínai Hszi Csin-pinggel és Donald Trumppal is. Egy széleskörű prágai interjúban Fiala azt mondta, hogy Orbán erőfeszítései csak a Kremlt segítik. 

Amit Orbán Viktor csinál, az nem érdeke Európának, nem érdeke az országomnak, nem érdeke az ukrán népnek” – mondta a cseh vezető szerdán a Guardiannak. 

Sajnos, ez Vlagyimir Putyinnak segít ebben a helyzetben. És ez helytelen” 

tette hozzá. „Sokan azt hitték, hogy ha területeket adunk Hitlernek, vagy ha tárgyalunk Hitlerrel, az megakadályozza a háborút – ennek az ellenkezője volt igaz” – mondta.

 

Összesen 163 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:29
🍓 ️ ­­­É­­­r­­t­­é­­­k­­e­­­l­­­d­ ­a­­ ­­­s­z­­­e­­­x­i­­ ­p­­u­n­­c­­i­­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
Beszélgető
2024. július 22. 18:28
Olaj nélkül a csehek sem működnek. Ideje befogni a pofáját és együtt működni velünk!
Reszelő Aladár
2024. július 18. 09:12
Igazad van Petr. A megoldás az örök háború. Ahol a front nem mozdul, de ezért a mozdulatlanságért millilárdokat fizetünk és milliók vesznek oda. Csak kérdem, hogy ti ezen konkrétan mit nyertek? Illetve majd ha a világ urai úgy döntenek, hogy a rombolás helyett már az építésben lett ott a nagy lóvé, akkor mit mondasz majd? Hogy Európa érdeke a béke, de Orbán a hülye mert hülye?
Hill
2024. július 18. 02:47
Ja hát persze, mivel Európa érdekeit az állandó fegyverszállítás és Ukrajnába való pénztuszákolás szolgálja. Gondolom érintett vagy benne zsugabubus
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!