Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Az olasz lap rájött: ez az egy szó köti össze az európai jobboldalt

2024. július 04. 17:27

A válasz sokkal egyszerűbb, mint azt bárki gondolná.

2024. július 04. 17:27

Nyitókép: NICOLAS ECONOMOU / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

A patrióta szó az elmúlt években valami megfoghatatlan dologgá vált. A kifejezés mindig is szerepelt a jobboldali lexikonban, és Giorgia Meloni, olasz kormányfő múlt keddi levelében emlékeztetett arra, hogy 2017-ben, a trieszti kongresszussal megállapították, hogy az Olaszország Fivérei nem csak az olasz jobboldal pártja, hanem az olasz hazafiak mozgalma is egyben – mutatott rá a Corriere della Sera.

A print cikk szerint 2017 egy olyan év volt, amelyet érdemes jobban szemügyre venni. Valójában abban az évben a Demokrata Párt április 25-én a milánói tüntetésen „Mi, európai hazafiak” szlogennel vonult fel.

Ettől függetlenül a lap szerint úgy tűnik, a patrióta szó felhasználása Orbán Viktor magyar kormányfő, az új uniós szövetség megszületését előmozdító magyar vezető ötlete.

A cseh Andrej Babis (ANO) és az osztrák Herbert Kickl (FPÖ) is hazafinak tekinthető a Corriere della Sera szerint. Ráadásul ott van Marine Le Pen, francia jobboldali politikus is, aki szintén ebbe a csoportba sorolható.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:26
🍓 ️ ­É­r­­t­­é­­­k­­e­l­­­d­­­ ­­­a­­­ ­­s­­z­e­­­x­i­­­ ­p­­­u­­n­c­i­m­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­𝐍
szemlelo-2
2024. július 04. 22:49
Úgy látom, a "patriótát" azért kell használni, mert a baloldal már szinte az összes, hazával, hazafisággal, nemzettel kapcsolatos szót lehetetlenné tett, nácinak nevezett (ami ősbűn). A patriótát viszont Amerikában mindig is használták, eddig még megmenekült attól, hogy lenácizzák. De nyilván most ez következik.
llnnhegyi
2024. július 04. 20:55
Hann Bandi bácsi zokogva, dühösen neki ment dr miniszterelnöknrk. Hogy mer Ő tárgyalni a béke érdekében!! / ATV,/
llnnhegyi
2024. július 04. 20:51
Igen! És a béke, háború helyett! A HVG szerkesztői ebbe bele rokkantak. Ők uszítók provokálók ganajok! Kormány és magyar ellenesek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!