Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Az ID pártcsalád tagjaival növekedhet tovább Orbánék szövetsége

2024. július 04. 17:28

A European Conservative számba vette, kik lehetnek a további csatlakozók a Patrióták Európáért pártcsaládhoz.

2024. július 04. 17:28
null

Nyitókép: Askin Kiyagan/Anadolu via Getty Images

 

Mint ismeretes, a napokban három közép-európai párt, a Fidesz, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) és Andrej Babis cseh politikus ANO pártja megalakította a Patrióták Európáért pártcsaládot. Hozzájuk csatlakozik a portugál Chega párt is.

Az európai pártcsaládok szervezkedése továbbra is folyamatban van, miután kérésükre haladékot kaptak a szervezési időszakra a francia választás utánig.

A European Conservative szerint 

különösen az Identitás és Demokrácia pártcsaládból lehetnek érkezők az új szövetségbe, 

illetve az is lehetséges, hogy valamilyen formában egyesül a két formáció.

Ezt is ajánljuk a témában

Az ID pártcsaládot jelenleg a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés, valamint Matteo Salvini olasz Liga pártja határozza meg – a francia párt adja egész Európában a legtöbb EP-képviselőt, szám szerint harmincat az európai törvényhozásba.

Mellettük a Wilders-féle holland Szabadságpárt, a belga Flamand Érdek, a cseh SPD és a Dán Néppárt van még az ID-ben, de így jelenleg már nincs is meg a frakcióalapításhoz szükséges hét különböző országból érkező párt.

Eközben a Giorgia Meloni-féle ECR pártcsaládban marad a lengyel Jog és Igazságosság.

A Fico-féle szlovák Smer pedig a European Conservative szerint nem fog Orbánékhoz csatlakozni.

A német AfD sem fog csatlakozni Orbánék szövetségéhez – de az kérdéses, hogy az AfD képes lesz-e még egy saját radikális jobboldali pártcsalád létrehozására.

Mindezek alapján az várható, hogy a vasárnapi francia választás után kerülhet pont az európai jobboldal átrendeződésére.

 

Összesen 185 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:26
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­­­é­k­­­e­l­d­ ­a­ ­­­s­­z­e­­­x­­i­­­ ­­­p­­­u­n­­­c­­i­m­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
Ad majorem Dei gloriam
2024. július 05. 09:55
OrBáN eLsZiGeTeLőDöTt!!!
Mr.Woof
2024. július 05. 09:13
Egyszerűbb lett volna, ha belépnek az ID-be.
fintaj-2
2024. július 05. 08:14
Szájvaker! Azt mondják, állítólag mindenkinek lehet hasonmása, állítólag Putyinnak több is van. Arra gondoltam, Magyar Péternek, alias Selyemmajomnak is lehet. Nem mondom, de állítólag, Te is lehetsz, megmondom miért. A kezdetektől, Magyar Péter által bevetett állítólagos kormánybuktató ügyészségi nagy leleplező akciónál is azonnal itt hájpoltál, mindenről tudtál. Azóta is itt, közöttünk, bebizonyítottad, nagyon közel lehetsz Petihez (a Te szóhasználatoddal). Arra gondoltam, lehet, hogy nem is Peti, hanem Te voltál ott az Ötkerben, nem is Peti, hanem Te buksz a fiatal csajokra, nem is Petinek, hanem Szájvakernek lett foltos a gatyája. Nem is Petit, hanem Szájvakert láttuk bamba képpel vonaglani betépve a videón. Jó szurkolást!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!