Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Áremelés miatt tartóztatták le a népszerű áruházlánc igazgatóját

2024. július 01. 13:36

Drágábban adták a rizst, amivel „gazdasági káoszt idéztek elő” Mianmarban.

2024. július 01. 13:36
null

Nyitókép: STRINGER / AFP

A mianmari hatóságok letartóztattak egy japán állampolgárt, aki az Aeon kiskereskedelmi cégnél dolgozott, mint igazgató. A vádak szerint mesterségesen magas áron árult rizst. Tokió azonnal a munkavállaló szabadon bocsátását követelte.

Letartóztatták Hiroshi Kasamatsut, a több mianmari szupermarketet üzemeltető Aeon Orange igazgatóját a rizsmalmokkal kapcsolatos nyomozást követően – közölte a malaymail.com.

Kasamatsut és három mianmari állampolgárt azzal gyanúsítanak, hogy megsértették az alapvető beszerzésekről és szolgáltatásokról szóló törvény szerinti referenciaárat, és

gazdasági káoszt előidézve magasabb áron adtak el rizst.

– áll a közleményben.

A szóban forgó japán állampolgárt egy jangoni rendőrőrsön hallgatják ki” – mondta Josimasza Hajasi japán kormányszóvivő Tokióban újságíróknak, aki az igazgató szabadon bocsátását követelte.

Az Aeon szóvivője az AFP-nek elmondta, hogy Kasamatsu a mianmari leányvállalatának árurészlegét vezeti. A Mianmarban alapvető élelmiszernek számító rizs ára több mint kétszeresére nőtt az elmúlt hónapokban a kereskedők szerint, az állami média pedig az El Nino időjárási jelenséget és a piac felhalmozóit okolja.

Elemzők szerint a katonaság és a 2021-es puccs ellenzői közötti konfliktus a rizs ültetését, betakarítását és szállítását is megzavarta.
 

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko-jobbos
2024. július 01. 16:48
A kommunizmus már annyiszor bejött, erőltessétek még kicsit.
Chekke-Faint
2024. július 01. 14:35
Ezzel az indokkal nálunk minden boltos börtönben ülne.
stormy
2024. július 01. 14:21
itt meg szolgai módo bevezették az 50ft betéti dijjat a szörös dobozokra is. valami idóta ződ' ideologia miatt. mondja csak mégegyszer viktor, hogy szabacságharcz'.
véna
2024. július 01. 13:49
Itt az unióban állva tapsolnának neki mert nem szabad beavatkozni a piaci folyamatokba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!