„A történelem emlékszik" – Donald Tusk nagyon csúnya utalást tett Magyarország tervére

2024. július 09. 09:59

A lengyel miniszterelnök képtelen elfogadni Orbán Viktor békemisszióját, most azt állítja, ez csak kapituláció volt Oroszország és Vlagyimir Putyin előtt. Donald Tusk azt is elmondta, szerinte mi az igazságos béke.

2024. július 09. 09:59
Ukrainian President Zelenskyy visits Poland ahead of NATO Summit

Nyitókép: AFP/Omar Marques

Tovább támadja Orbán Viktor békemisszióját Donald Tusk, pedig még a saját követői is darabokra szedik az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos hozzáállása miatt.

A Do Rzeczy beszámolója szerint a lengyel miniszterelnök a Volodimir Zelenszkijjel tartott sajtótájékoztatón azt mondta,

a történelem emlékszik azokra a politikusokra, akik azt állították, hogy az igazságos békéért dolgoznak, de valójában a kapitulációért tevékenykedtek.

Tusk később kijelentette, a magyar kormányfő kapitulált Oroszország és Vlagyimir Putyin előtt, amikor Moszkvába látogatott – arról viszont nem beszélt, hogy Orbán Viktor első útja soros elnökként éppen Kijevbe vezetett.

Hangsúlyozta, az igazságos béke, amelyet Lengyelország is képvisel, tiszteletben tartja Ukrajna területi integritását, teljes függetlenségét és választását a NATO- és EU-tagságot illetően.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 215 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:35
🍓 ️ ­­­É­­­r­­t­­­é­k­­e­­­l­­­d­­ ­a­­­ ­­s­­z­­­e­­­x­­­i­­ ­p­­u­­­n­­­c­­i­­­m­a­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Nyégé
2024. július 13. 17:17
Igen Tusk úr', emlékszik sok ember... De nem mindenki! Most nincs közös határ mint 1939-ben, ha menekülni kell, hová???
bagira002
2024. július 09. 19:25
Ukránok 3x támadták meg Dombasban a gyerekkórházat senki se háborodott fel . Amerika hallgatott Érdekes aki fegyvert kínál Zelenszkij rögtön kezét nyújtja ,ha valaki békejobbot közvetítsen háború felett azt Zelenszkij rögtön elutasítja . Zelenszkij usa eu Brüsszel tömeggyilkosok.
2024. július 09. 15:46 Szerkesztve
Lengyelek meg az igazság.....paradox. ....tapsoltak amikor a zsidókat deportálták majd az égre néztek várva a felmentést miközben a ruszkik a Visztula partján harmonikáztak az erős áramú villanyszerelők felkoncolták öket...... nem mérték fel mivel és kivel kell szövetkezni.....most is a nyugat seggét nyalják, közben már áldozatok.... Tuskó te szerencsétlen idealista megélhetési politikus....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!