A szlovák lap bepöccent: Szlovákia már egy ligában van Magyarországgal

2024. július 25. 08:52

Fico Pozsonyját Brüsszelben már úgy látják, mint Orbán Budapestjét, írja a legnagyobb ellenzéki szlovák lap.

2024. július 25. 08:52
null

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Az Európai Bizottság a szlovákiai jogállamiságról szóló értékelő jelentése nem rögzített semmi olyat, amit ne tudtunk volna előre, számol be a jelentésről a Denník N szlovák lap.

Minden problémás pontra felhívták a kormánykoalíció figyelmét Brüsszelből. Elég, ha csak annyit mondunk, hogy Szlovákia Magyarországgal együtt abba a csoportba került, amely a bizottság szerint tartósan problémás a korrupció elleni küzdelemmel, a média függetlenségével vagy a civil társadalom működésével kapcsolatban. Magyarország tett némi előrelépést, és némi pénz is felszabadult, de még mindig komoly problémái vannak – írják a cikkben.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Az Európai Bizottság arra figyelmeztetett, hogy a szlovák büntető törvénykönyv módosítása hatással lehet „a magas rangú tisztviselőket, politikusokat és a politikához szorosan kapcsolódó üzletembereket érintő korrupciós ügyekre”.

Szlovákia az Európai Unióban már ugyanabban a csoportban van, mint Magyarország, amelyet évek óta bírálnak a demokrácia lerombolása miatt, jegyzi meg a legnagyobb szlovák ellenzéki lap.

Az Európai Bizottság az összes tagállam jogállamiságának helyzetéről szóló rendszeres értékelésében megállapította, hogy ebben a két országban tartósan fennálló problémák fenyegetik a korrupció elleni küzdelmet, a média függetlenségét és a civil társadalom működését.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­É­r­­t­é­­­k­e­­­l­­d­­­ ­­a­ ­s­z­­­e­­­x­i­­­ ­p­­­u­­­n­­c­­­i­­­m­a­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­𝐔­­𝐍
blondibarbi
2024. július 26. 09:15
Szlovákiának is, ha olyan "barátai" vannak mint a haladó brüsszeliek, nincs szüksége ellenségekre.
Nyégé
2024. július 26. 08:49
Ez egyébként dícséret...
balbako_
2024. július 25. 15:50
Ezt borítékolni lehetett. Viszont egyre több a "renitens" és egyre inkább kilóg a libsi terror lólába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!