A „szélsőjobboldal” menjen a Riviérára, a korrupt szocik Katarba – nyaralási tippeket adott a Politico

2024. július 30. 09:36

Mindenkinek van egy „jó tanácsuk”.

2024. július 30. 09:36
Brüsszel, rezsicsökkentés, illusztráció. Nyitókép: Anton Petrus/Getty Images

Nyitókép: Anton Petrus/Getty Images

Nyaralási útmutatót tett közzé a POLITICO: a brüsszeli lap tételesen felsorolja, hogy a belga – és EU-s – főváros mely lakóinak hol érdemes eltölteniük a hagyományosan augusztusra eső hivatalos uniós nyári szünetet.

Az első kategória mindjárt az „új szélsőjobboldali EP-képviselő, aki rokon lelkekkel szeretne találkozni”.

(Brüsszelben nehezen bírják elengedni a „szélsőjobboldali” kategóriát, bár az Európai Néppárttól jobbra álló pártok kormányzati működése során semmi okot nem adtak arra, hogy ezt a jelzőt süssék rájuk.) A Patrióták Európáért vagy a Szuverén Nemzetek Európája frakció tagjainak mindenesetre a brüsszeli lap azt javasolja, hogy a francia Riviérán töltsék a nyarat, ahol „pálmás tengerpartok, laza atmoszféra, és hosszan tartó – sőt növekvő – Nemzeti Tömörülés-támogatottság” várja őket. De azon „szélsőjobboldaliak” számára is van ötletük, akiknek túl drága Cannes vagy Saint-Tropez: „miért ne mennél a horvát tengerpartra, ami Orbán Viktor magyar miniszterelnök kedvence?”

A következő kategória a „gerinctelen szocialista EP-képviselő” Pier Antonio Panzeri és Eva Kaili hagyományában.

A POLITICO szerint az ő „örökségüknek” ezen a nyáron egy egzotikus helyszínen eltöltött nyaralással lehetne adózni, ahol „tevegelhetsz és elveszhetsz a sivatagban”. Úgy látják, Katar modern építészete lenyűgöző, Marokkó pedig számos UNESCO-világörökségi helyszínnel bír, ráadásul utóbbi országba a fapadosok brüsszeli bázisáról, a Charleroi repülőtérről számos olcsó repülőjáratot kínál a Ryanair. „Nem menő, de segíteni fog a radar alatt utazni” – kommentál a lap.

A nem gerinctelen szocialistáknak ezzel szemben Spanyolországot ajánlják, amit „Európa Kenje, Pedro Sánchez vezet”, hiszen „manapság kevesebb szocialista vezetésű ország van Európa politikai térképén”. Érveik Spanyolország mellett, hogy nemrég emelték a minimálbért és fizetett menstruációs szabadságot vezettek be, tehát 

„támogatni a turizmust egy olyan országban, amelynek politikájától nem kell hánynod, bizonyosan előny”.

Spanyolország felé szintén a Barcelonába induló Ryanair-járatot ajánlják Charleroiról, „Vallónia Barcelonájából, ahogy még sosem hívta senki”.

A klímapolitikáért lobbizó Zöldek számára a POLITICO ajánlata az, hogy használják ki „Európa kiterjedt, környezetbarátabb vasúthálózatát”, és menjenek „Amszterdamba, a sármos, biciklibarát holland fővárosba”, vagy épp Koppenhágába.

Külön foglalkoznak azokkal, akiknek most ért véget a brüsszeli gyakornoki időszakuk, nincs reményük állásra és fogytán a pénzük. 

A hazádba visszatérni a vereség jele lenne”,

ezért nekik azt javasolják, hogy maradjanak egy ideig még Brüsszelben, és igyekezzenek EU-s funkcionáriussá válni. Figyelmeztetik őket: „az idő valószínűleg nyomasztó lesz – vagy túl esős, vagy túl meleg és párás”, emellett idegesítő lesz, hogy a barátok eközben Dél-Európából posztolnak aperolozós képeket, de őket is lehet az Atomiumból vagy a Flagey rendezvényközpontból küldött képekkel féltékennyé tenni. „És ha nem vagy elfoglalt a vizsgákra való tanulással, az önéletrajzok kiküldésével és random kávézások beütemezésével gyakorlatilag bárkivel az EU-s buborékból, még mindig elmehetsz a belga tengerpartra, vagy meglátogathatod Bruges-ben a College of Europe-ot” – javasolják a POLITICO újságírói.

A kollégák utolsóként a „centrista apukákkal” foglalkoznak, akik számára a tökéletes nyaralási helyszín „nem lehet más, mint Svájc, melynek időjárása ideális néhány könnyű lager sörhöz, városnézéshez vagy hegyi túrázáshoz”. Úgy vélik, Svájcban „sok a csokoládé, ami bizonyosan rosszabb/jobb/ugyanolyan, mint Belgiumban (igény szerint törlendő)”, és Genf vagy Zürich utcáin a luxusban is meg lehet mártózni egy kicsit, „amíg nem veszel semmit – még az EU-s fizetések mellett is vannak határok”.

 

Összesen 204 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robi54
2024. július 30. 14:59
A Politico újságírói meg menjenek a picsába!
nempolitizalok-0
2024. július 30. 11:06
A tetves büdöslibsik pedig a jó büdös picsába. Nem a "szélsőjobboldaliak" árulták el európát.
lemez
2024. július 30. 10:39
Soros a főnök mit mondott hol van?Ja,ahova viszi a két muzulmán emelőgépe.
Szürke Testvérek
2024. július 30. 09:50
Most épp viccelődni próbál a DS/EU szennylapja? Szánalmas.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!