Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

A győzelem kapujában Le Penék

2024. július 03. 23:00

Az első fordulóban győzött, most a nemzetgyűlési többség bebiztosítására készül a francia Nemzeti Tömörülés – és ennek megakadályozására a baloldaliak.

2024. július 03. 23:00
Portrait Of Jordan Bardella - President Of The National Rally
Rajcsányi Gellért
Rajcsányi Gellért

Nyitóképen: Jordan Bardella és Marine Le Pen a választási győzelem estéjén. Fotó: AFP / Artur Widak 

Még el sem ültek az európai parlamenti választás okozta politikai hullámok, máris két nagy jelentőségű választás rázza meg sokat látott kontinensünket. E lapszámunk megjelenésének napján szavaz az Egyesült Királyság az új parlamentjéről és – valószínűleg – egy új irányvonalú kormány megbízásáról, a csatorna déli partjain és messze azon túl pedig a franciák döntenek az új nemzetgyűlésről két fordulóban. Az első szakasz vasárnap lezajlott, a másodikat pedig egy héttel később, július 7-én tartják. Ezúttal nem egeret vajúdtak a hegyek: teljesen átalakult a francia politika. Emmanuel Macron elnökségének hetedik évére az államfőt támogató pártok összezuhantak, és az első forduló után két erő maradt talpon a francia vidéken: a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés (RN) és a szintén ellenzéki, a bal­oldalt lefedő Új Népi Front (NFP).

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:24
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­­é­­k­­e­­­l­d­­ ­­a­­ ­­s­­z­­e­­­x­i­ ­p­­u­­­n­­c­i­­m­­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
NoFace
2024. július 04. 06:50
Lehet, hogy a mérleg nyelve épp a bevándorló hátterű szavazók lesznek?
gyzoltan-2
2024. július 04. 05:30
"A győzelem kapujában Le Penék" Elszaladt veletek a ló... A zsidóság világuralmának megdöntése éppen Franciaországban kezdődne meg? Minden esély, lehetőség a zsidóság kezében van... Az elnöki poszt a zsidó Macron markában, vissza is él vele rendesen... A politika, a gazdaság, a pénzügy, a média, a társadalmi, kulturális befolyásolás eszköze, lehetősége, mind mind a zsidóság kezében... -mintha csak Magyarországon történne... -és ha be is következnék a csodaszámnak számító Le Pen "győzelem", mi változna, mi változhatna..?! Összeomolna a zsidó világrend?! Ugyan már..! Az évszázados változatlan trend maradna..!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!