A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Washington akkor ad újabb kölcsönt Ukrajnának, ha Európa garanciát vállal rá, véglegesítve a Moszkvával szembeni szankciókat

2024. június 05. 19:32

Európának kellene garanciát vállalnia az Egyesült Államok újabb, Ukrajnának nyújtandó 50 milliárd dolláros kölcsönéhez. Washington a szankciók miatt befagyasztott orosz vagyonból származó bevételekkel biztosítaná be a pénzét de ehhez azt várja, az EU határozatlan időre hosszabbítsa meg az Oroszországgal szemben bevezetett szankciókat.

2024. június 05. 19:32

Nyitókép: Getty Images

Az Egyesült Államok kész egy 50 milliárd dolláros kölcsön folyósítására Ukrajnának, amelynek a visszafizetését a szankciók miatt befagyasztott orosz eszközökből származó nyereség garantálná – értesült a Financial Times egy uniós munkadokumentumból.

Washingtont aggasztja az EU döntési mechanizmusa. A cikk szerzője megjegyzi: 

az uniós vezetőknek egyhangú döntést kellene hozniuk a Moszkvával szemben a háború kezdete óta bevezetett szankciók határozatlan időre szóló meghosszabbításáról, de Orbán Viktor már többször jelezte, Magyarország megvétózza a nemzeti érdekeivel ellentétes döntéseket, ami kockázatot jelent a Fehér Háznak. 

Az Egyesült Államoknak ezért az jelentene garanciát, ha az uniós szankciók határozatlan időre szólnának, és ezeket nem kellene bizonyos időközönként egyhangú tanácsi döntéssel meghosszabbítani.

A brit üzleti lap által megismert dokumentum nem részletezi, hogy a befagyasztott, Európában tartott orosz eszközök pontosan mekkora nyereséget termelnek, de az 50 milliárd dolláros kölcsön fedezetére garanciát jelentene.

Washington szerint minden újabb, Ukrajnának nyújtott kölcsön alapfeltétele, hogy az EU a lefoglalt eszközökből származó nyereséget törlesztésre fordítsa, és garantálja, hogy az EU-ban tartott orosz központi banki eszközökhöz addig ne férhessen hozzá Oroszország, amíg Moszkva nem fizet háborús jóvátételt Ukrajnának.

A Financial Times információi szerint az Egyesült Államok a G7 országokkal és a Világbankkal is tárgyal annak érdekében, hogy a hitel visszafizetésére megfelelő garanciákat kapjon. Abban az esetben, ha Európa nem jutna elegendő bevételhez az orosz érdekeltségekből, az uniós költségvetés jelentene garanciát a Kijevnek nyújtott hitelcsomag visszafizetésére. A lap megjegyzi: 

az uniós országok egyelőre óvatosan reagáltak az amerikai tervezetre, mivel nem szívesen vállalnának egy hosszú távú, kiszámíthatatlan gazdasági következményekkel járó garancianyújtást.

Az EU Moszkvával szemben bevezetett szankciói eddig elsősorban Európának ártottak, s nem Oroszországnak. Ráadásul a szankciós politika árát minden európai ember a saját bőrén tapasztalta az elmúlt években rekordokat döntő infláción és az életszínvonal csökkenésén keresztül.

 

Összesen 245 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szürke Testvérek
2024. június 06. 18:46
Nice try! Ügyes! Valahonnan ismerős ez a lehúzás. A kölcsönad B-nek, ha az nem adja meg, akkor M (mi) fizeti vissza. Ezután A és B risztelnek a lóvén. Ennyire hülyének néznek mindenkit? Szánalmas.
Wolfram004
2024. június 06. 12:22
Ha ez a demokrácia, akkor ennek jónak kell lennie! Hisz minden, ami demokratikus, az jó. Csak még mi nem látjuk át, mert agymosottak vagyunk. De az lehetetlen, hogy valami, ami demokratikus, az ne jó legyen!!!
rizseslecso07
2024. június 06. 09:57
Sikerülni is fog. Amekkora kretén söpredék irányítja európát. Lógniuk kellene, de ez a szemét nem fogja kihúzni a gyufát, csak az országaik népei.
kir2vik
2024. június 06. 08:29
BastyaelvtarsTakagi 2024. június 05. 21:11 Nem azt irta a cikk hogy az USA kölcsönnek a garanciaja elsősorban a zárolt orosz vagyon nyeresége? Mert így valójában a ruszkik fizetik az ukranoknak folyósított kölcsönt. --------------------------------------------------------------- Ennek örülnöd kellene... :) Válaszolok, mint kir2vik Nem CSAK azt írta. Ezt is írta: " Abban az esetben, ha Európa nem jutna elegendő bevételhez az orosz érdekeltségekből, az uniós költségvetés jelentene garanciát a Kijevnek nyújtott hitelcsomag visszafizetésére. " Érted? Hülyegyerek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról