Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Vészjósló üzenetet küldött Oroszország szomszédja: már az atomfegyverekről beszélnek

2024. június 12. 18:13

A tábornok hangsúlyozta, hogy az ilyen kiképzések, illetve a nem hadászati atomfegyverekkel kapcsolatos fontos kérdések kidolgozása a felkészültség és a potenciál növelésének egyik módja.

2024. június 12. 18:13

Nyitókép: MIKHAIL METZEL / POOL / AFP

Az Oroszországgal közösen a nem hadászati atomfegyverekkel végrehajtott hadgyakorlatok megmutatták, hogy a fehérorosz fegyveres erők felkészültek különleges atomfegyver alkalmazására – közölte Pavel Muravejka vezérőrnagy, vezérkari főnök szerdán. A tábornok hangsúlyozta, hogy az ilyen kiképzések, illetve a nem hadászati atomfegyverekkel kapcsolatos fontos kérdések kidolgozása a felkészültség és a potenciál növelésének egyik módja.

Mint mondta, elemzik az eredményeket, de máris biztonsággal kijelentheti, hogy a fehérorosz fegyveres erők alegységei és szakaszai felkészültek a különleges atomfegyver alkalmazására.

A tábornok kijelentéseit a fehérorosz védelmi minisztérium sajtószolgálata idézte. A vezérőrnagy elmondta, hogy a hadgyakorlatban az Iszkander rakétarendszerek és a légierő vettek részt. Korábban az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy megkezdődött a nem stratégiai atomfegyverekkel végzett hadgyakorlat második szakasza, amelynek során közösen felkészítik az orosz és fehérorosz fegyveres erőket a nem stratégiai atomfegyverek harci bevetésére.

(MTI)

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2024. június 12. 19:48
A mandiner miért szemlézi ennek mocsoknak a háborús riogatását?
hernadvolgyi-2
2024. június 12. 19:41
Még szerencse hogy csak Orbán miniszterelnök úr riogat az atomfegyver bevetésével. Szegény libsik.
Zolotarjov
2024. június 12. 18:58
Na ugye..
connorj
2024. június 12. 18:32
VESSZEN TRIANON!!! vm.tiktok.com/ZGebFk4Vc/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!