Váratlan lépésre szánta el magát Macron, miután megerőszakoltak egy 12 éves zsidó lányt Franciaországban

2024. június 19. 21:03

A franciaországi főrabbi is reagált a szörnyű esetre.

2024. június 19. 21:03

Nyitókép: Ludovic MARIN / POOL / AFP

A Mandineren korábban megírtuk, hogy egy 12 éves zsidó lányt erőszakoltak meg tinédzserek Franciaországban. Emmanuel Macron francia elnök mai napon reagált a hírekre. 

Ezt is ajánljuk a témában

Macron a Courbevoie-i támadásról a Minisztertanács szerdai ülésén beszélt. Felkérte Nicole Belloubet oktatási minisztert, hogy a következő napokban gondoskodjon róla, hogy az iskolákban legyen szó a rasszizmusról és a zsidógyűlöletről annak érdekében, hogy megakadályozzák a „súlyos következményekkel járó gyűlöletbeszéd beszivárgását” az osztálytermekbe – írja a BBC.

Az oktatási miniszter később az X-en azt írta: 

„A borzalomnak nincs határa... Nemi erőszak, antiszemitizmus: ennek a bűncselekménynek minden része felháborító!”

Haim Korsia franciaországi főrabbi elborzadva nyilatkozott: „Az igazságszolgáltatásnak határozottan meg kell büntetnie ennek az aljas tettnek az elkövetőit. Senki sem menthető fel e példátlan antiszemita hullámzás alól.” 

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
starmind
2024. június 22. 20:59
"az iskolákban legyen szó a rasszizmusról és a zsidógyűlöletről annak érdekében, hogy megakadályozzák a „súlyos következményekkel járó gyűlöletbeszéd beszivárgását” az osztálytermekbe". Ostoba állat! A migránsok mind súlyosan antiszemiták, tehát az antiszemitizmus felszámolása az illegális migráció megállításával kezdődne. Macron viszont egy migráció, háború és LMBTQpárti szarkeverő.
Galsó Atya
2024. június 22. 19:47
Itt is 13:57 a szekszi punci közzététel nyomik! Nem lehet, hogy informatikai eszközökkel kéne fellépni ellene? Vagy valami... Ó bazzmeg... Ha így végezném a munkámat, már elhajtottak volna a faszba!
ujujuj
2024. június 20. 08:00
"az iskolákban legyen szó a rasszizmusról és a zsidógyűlöletről annak érdekében, hogy megakadályozzák a „súlyos következményekkel járó gyűlöletbeszéd beszivárgását” az osztálytermekbe " Húha, ez igen. Arról még biztos nem volt szó az iskolában soha. Csak ezen az egy dolgon múlik, hogy nem humánusak a kecskebaszók. Ott rejlik bennük, de nagy a belső vívódás a lelkükben. "Hallottam én eleget a gyűlöletbeszédről és antiszemitizmusról? Nem. Akkor megerőszakolható ezt a 12 éves kislányt, szólok musztafának is."
EX_Terminator
2024. június 20. 04:48
patetikus
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!