Spanyolország
21:002024. július 14.
Anglia

Változás állt be a magyar külpolitikában

2024. június 24. 19:25

Éles szembenállás, vétózások, különutas politika helyett józan kompromisszum és lemondás a vétóról.

2024. június 24. 19:25
null
Sebes Gábor
Sebes Gábor
Facebook

Fotó: Attila KISBENEDEK / AFP

„Ritkán foglalkozom a magyar külpolitikával.

De Orbán kiegyzése Stoltenberggel, az eddigi, és Ruttéval, a várható NATO-főtitkárral azt mutatja, hogy változás állt be a magyar külpolitikában. Éles szembenállás, vétózások, különutas politika helyett józan kompromisszum és lemondás a vétóról.

Éppen ideje volt, mert az eddigi NATO- és Európa-politikának hatalmas ára volt, haszna meg semmi. Amit elértünk, azt mások is elérték, sokkal alacsonyabb áron.

A kormány szövetségesek nélkül maradt, és teljesen ki van szolgáltatva az elidegenített, megsértett és bosszúvágyó európai elitnek, amelyet nem sikerült leváltani.

A következő országokban nem hogy az azonos neműek házassága nem létezik, de a bejegyzett élettársi kapcsolat sem, ami nálunk igen: Bulgária, Szlovákia, Litvánia, Románia, Lengyelország.

Ausztria sem szállít fegyvert Ukrajnának. Bulgária EU- és NATO-tagként tavaly júliusig nem szállított.

Bántották őket emiatt? Folyton eljárásokat indítottak ellenük, és megfosztották őket a nekik járó pénzektől?

Nem.

Csak ők nem a trambulinről pisáltak a vízbe. Nem plakátolták tele az utcákat Brüsszellel és bombákkal, mintha Brüsszel bombázna bennünket. Nem sértegették személyesen az EU megválasztott vezetőit, Soros lakájainak ábrázolva őket.

Nem azt akarom ezzel mondani, hogy a magyar kormánynak az elviekben nincs igaza. De tudjuk, mi jár annak, akinek igaza van... A politikát nem igazságra játsszák, hanem eredményre. Ha tagjai vagyunk az EU-nak, akkor viselkedni kell. A kilépésnek meg nincs támogatottsága.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-137
2024. július 13. 18:24
🍓 ️ ­­É­r­t­­­é­­k­e­­­l­d­­ ­a­ ­­­s­­z­­e­­­x­­i­­ ­p­u­­­n­­­c­i­­m­­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
2024. június 26. 13:30 Szerkesztve
Semmi új. (bagóért cserébe a Fidesz eddig is a saját fejére fosott, grippen, tanári bér, dübörgő, pedózás, ereszcsúszás stb)
balbako_
2024. június 25. 19:48
Ha mi kimaradunk valamiből és az a célunk, hogy kimaradjunk akkor az jó kompromisszum. De, hogy elérjük - sajnos - a vétó jogot is fenn kell tartani. És eddig Orbán ezt mesterien csinálta.
Hangillat
2024. június 25. 10:38 Szerkesztve
"Csak ők nem a trambulinről pisáltak a vízbe." A 'csakista' figyelmét talán elsodorta az eu-s szelídség: például Csehország száműzte a $oro$ egyetemet, külőnösebb patália nélkül a kiűzetés feledésbe merült; nem így nálunk: a patás patália állandó, annak ellenére is megszüntetésről ír a FOS, hogy az alapképzés maradt, a magyar diploma kiadása a fantom usás anyaintézet miatt maradt el. A magyar jajoncok mégis 'nincsezik' a Nádor utcai genderáriumot. A csehek kimaradnak más, egyéb EU-EB-EP ,fenyítésekből is. Nálunk a FOS.hu sorosozásról firkál mint ami autokrata,. gyűlölködő orbánidum. Sebes Vak Ond vezérnek tűnik elménckedésével- talán a legutóbbi EB verdikt a groteszk büntetéssel sem okoz némi felismerést ($oro$).ö Sebes sebesvonat ami gyors és vérzik, valamint a júniusi fagytól pisai módon elferdült, gőzölgő húgytorony.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!