Változás állt be a magyar külpolitikában

2024. június 24. 19:25

Éles szembenállás, vétózások, különutas politika helyett józan kompromisszum és lemondás a vétóról.

2024. június 24. 19:25
null
Sebes Gábor
Sebes Gábor
Facebook

Fotó: Attila KISBENEDEK / AFP

„Ritkán foglalkozom a magyar külpolitikával.

De Orbán kiegyzése Stoltenberggel, az eddigi, és Ruttéval, a várható NATO-főtitkárral azt mutatja, hogy változás állt be a magyar külpolitikában. Éles szembenállás, vétózások, különutas politika helyett józan kompromisszum és lemondás a vétóról.

Éppen ideje volt, mert az eddigi NATO- és Európa-politikának hatalmas ára volt, haszna meg semmi. Amit elértünk, azt mások is elérték, sokkal alacsonyabb áron.

A kormány szövetségesek nélkül maradt, és teljesen ki van szolgáltatva az elidegenített, megsértett és bosszúvágyó európai elitnek, amelyet nem sikerült leváltani.

A következő országokban nem hogy az azonos neműek házassága nem létezik, de a bejegyzett élettársi kapcsolat sem, ami nálunk igen: Bulgária, Szlovákia, Litvánia, Románia, Lengyelország.

Ausztria sem szállít fegyvert Ukrajnának. Bulgária EU- és NATO-tagként tavaly júliusig nem szállított.

Bántották őket emiatt? Folyton eljárásokat indítottak ellenük, és megfosztották őket a nekik járó pénzektől?

Nem.

Csak ők nem a trambulinről pisáltak a vízbe. Nem plakátolták tele az utcákat Brüsszellel és bombákkal, mintha Brüsszel bombázna bennünket. Nem sértegették személyesen az EU megválasztott vezetőit, Soros lakájainak ábrázolva őket.

Nem azt akarom ezzel mondani, hogy a magyar kormánynak az elviekben nincs igaza. De tudjuk, mi jár annak, akinek igaza van... A politikát nem igazságra játsszák, hanem eredményre. Ha tagjai vagyunk az EU-nak, akkor viselkedni kell. A kilépésnek meg nincs támogatottsága.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. június 26. 13:30 Szerkesztve
Semmi új. (bagóért cserébe a Fidesz eddig is a saját fejére fosott, grippen, tanári bér, dübörgő, pedózás, ereszcsúszás stb)
balbako_
2024. június 25. 19:48
Ha mi kimaradunk valamiből és az a célunk, hogy kimaradjunk akkor az jó kompromisszum. De, hogy elérjük - sajnos - a vétó jogot is fenn kell tartani. És eddig Orbán ezt mesterien csinálta.
Hangillat
2024. június 25. 10:38 Szerkesztve
"Csak ők nem a trambulinről pisáltak a vízbe." A 'csakista' figyelmét talán elsodorta az eu-s szelídség: például Csehország száműzte a $oro$ egyetemet, külőnösebb patália nélkül a kiűzetés feledésbe merült; nem így nálunk: a patás patália állandó, annak ellenére is megszüntetésről ír a FOS, hogy az alapképzés maradt, a magyar diploma kiadása a fantom usás anyaintézet miatt maradt el. A magyar jajoncok mégis 'nincsezik' a Nádor utcai genderáriumot. A csehek kimaradnak más, egyéb EU-EB-EP ,fenyítésekből is. Nálunk a FOS.hu sorosozásról firkál mint ami autokrata,. gyűlölködő orbánidum. Sebes Vak Ond vezérnek tűnik elménckedésével- talán a legutóbbi EB verdikt a groteszk büntetéssel sem okoz némi felismerést ($oro$).ö Sebes sebesvonat ami gyors és vérzik, valamint a júniusi fagytól pisai módon elferdült, gőzölgő húgytorony.
totumfaktum-2
2024. június 25. 10:29
Nos kelemikes, van itt egy kis probléma: Akik Magyar Péter pártjára szavaztak egy fekete lóra tettek mint az átvert áldozat, aki aláír egy üres papírt aztán csodálkozik, hogy elajándékozta vele a saját házát. Lassan elgondolkodhatnának, milyen könnyen hagyják manipulálni magukat, legközelebb ki és mivel csaphatja be, hogyan foszthatja ki őket. Saját magukra nézve sem veszélytelen. Úgyhogy köszönjük az érdeklődést, nem veszünk semmit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!