Újabb veszély fenyegeti Európát, Brüsszel tehetetlen – hamarosan Magyarországra is megérkezik

2024. június 20. 11:29

Minden eddiginél halálosabb, Kínából származó kábítószer terjed Európában, a Drogkutató Intézet elemzése alapján a nitazin származékok százszor erősebbek a heroinnál.

2024. június 20. 11:29

Nyitókép: illusztráció, police.hu

Minden eddiginél halálosabb új, szintetikus kábítószer terjed Európában – írja elemzésében a Drogkutató Intézet, amely szerint Észak-Európában, Észtországban és Lettországban már halálos áldozatokat is szedett a Kínából érkező nitazin származék.

Franciaországban és Írországban is tömeges túladagolásról számoltak be a hatóságok, és nem kell hozzá sok idő, hogy megérkezzen Magyarországra is

– teszi hozzá a szervezet.

A Kábítószer és a Kábítószer-függőség Európai Megfigyelőközpontjának jelentése szerint ezek a rendkívül veszélyes anyagok, amelyek százszor erősebbek, mint a heroin vagy a fentanil, tévesen heroinként kerültek az utcára, ezért is fordulhat elő, hogy néha „szintetikus heroinként” értékesítik.

A kokainhasználat egyes országokban egyre gyakoribb a kiszolgáltatottabb vagy marginalizáltabb csoportok körében, például Franciaországban vagy Belgiumban. A belgák vezető kábítószerügyi biztosa a közelmúltban azt nyilatkozta:

annak ellenére, hogy a függőség a brüsszeli régióban nő, nincs kézenfekvő megoldás a megakadályozására vagy féken tartására.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 153 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Martell 2
2024. június 20. 19:26
Mi a probléma ? Hulljon a férgese, nem kár a drogosokért.
2024. június 20. 16:34 Szerkesztve
A kábítószerek használatának teljes szabadsága a helyes út. Ez kiszelektálja a társadalom életképtelen, férges elemeit. Borzasztó kínnal de kipusztulnak a semmirekellők. Érdemes megtekinteni néhány kaliforniai videót. Látható, miként döglenek meg tömegesen feketék, fehérek, tarkák a drogok hatására. Itt is ez kellene. Nem lenne annyi bajkeverő, kiszelektálnák magukat. A sok hülye libernyák mind kipusztítaná magát. Persze együttérző szeretettel kell feléjük fordulni csak sajnos a hülyeség ellenszere nem elérhető.
Spiritmonger
2024. június 20. 15:59
Továbbra sem kötelező drogozni, aki mégis megteszi és belepusztul, az így járt. Az államnak nem feladata, hogy felnőtt embereket megmentsen saját maguktól, főleg akaratuk ellenére.
békalepcse2.0
2024. június 20. 15:22
Nesze kutya csokoládé!... Gyengébbek kedvéért; A kutya nem tudja emészteni a csokoládét de mindegyik simán rászokatható és állandóan beteg lesz tőle.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!