Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Scholz szerint Biden pontosan tudja, mit csinál – a videók nem ezt bizonyítják

2024. június 17. 16:27

A G7-csúcson nyilatkozott a német kancellár.

2024. június 17. 16:27

Nyitókép: Mandel NGAN / AFP

Olaf Scholz egy Politico-nak adott interjúban erős támogatásáról és bizalmáról biztosította az Egyesült Államok elnökét, annak ellenére, hogy 

egyre nagyobb aggodalmak merülnek fel Biden mentális épségével kapcsolatban.

Ezt is ajánljuk a témában

Scholz kijelentette, Biden „pontosan tudja, mit csinál”, és képes vezetni az országát, miközben más globális vezetők összetett problémákkal,  illetve számos konfliktussal szembesülnek.

„Úgy gondolom, Joe Biden nagyon tisztán lát, pontosan tudja, mit csinál, és ő az egyik legtapasztaltabb politikus a világon, különösen, ha a nemzetközi politikáról van szó” – fejtegette Scholz, méltatva az elnök jelenlétét a G7-csúcson. „Egy ilyen nehéz helyzetben, amikor háború zajlik Európában, és számos más konfliktus is dúl szerte a világon, ez egy érték, egy jó dolog, és ezért csak azt mondhatom, hogy ő egy olyan ember, aki pontosan tudja, mit csinál.”

Ezt is ajánljuk a témában

Scholz megjegyzései olyan időszakban hangzottak el, amikor az Egyesült Államok és nemzetközi szövetségesei fokozott készültségben vannak, mivel 

a globális konfliktusok tovább fokozódnak,

és olyan összetett problémák, mint a klímaváltozás egyre sürgetőbbé válnak.

Ugyanebben az interjúban Scholz arra az aggodalomra is reflektá, miszerint Németország blokkolja az EU legújabb szankciós csomagját Oroszország ellen. A kancellár kijelentette, hogy a csomag „nincs blokkolva”, hanem éppen tárgyalás alatt áll.

A cikk szerint napjaink bizonytalanságát az is növeli, hogy a legutóbbi EU-választásokon a többség a szélsőjobb felé mozdult el, ami aggodalmat kelt Ukrajnában a nemzetközi támogatás csökkenése miatt.

Ezt is ajánljuk a témában

Az amerikai elnökválasztás közeledte is árnyékot vetett a G7-találkozóra, mivel Biden olyan szavazókkal néz szembe, 

akik aggódnak az infláció és a bevándorlás miatt, illetve frusztráltak a Gázával és Ukrajnával kapcsolatos ingadozó külpolitika miatt.

Trump azzal fenyegetőzött a Politico szerint, hogy ha legyőzné Bident novemberben, akkor kilépne a NATO-ból, amennyiben a tagországok nem fizetnek eleget. Trump NATO-val kapcsolatos megjegyzései sok vezetőt elgondolkodtattak az Egyesült Államok esetleges nemzetközi felelősségvállalásának feladásáról, de Scholz elhessegette ezeket az aggodalmakat.

Úgy gondolom, nagyon valószínű, hogy a jelenlegi elnök megnyerheti a választásokat” 

– mondta Scholz. 

Biden vezetői képességeibe vetett hitét hangsúlyozva Scholz utalt mind a belföldi, mind a külpolitikai eredményekre, amelyek szerinte erősítik Biden választási esélyeit. „Olyan politikát folytatott, amely megfelelő gazdasági fejlődéshez vezetett és amely segített biztosítani a békét és a biztonságot.” – mondta Scholz. „És mert elkötelezett az összetartozás és kohézió mellett.”

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robi54
2024. június 18. 13:28
Scholz,lehet hülyének nézni a népedet,de a magyarokat nem. Biden a pöcsét nem találja meg,ha vizelnie kell.
auditorium
2024. június 18. 08:21
Sch. ha katolikus lenne, akkor mondanám, menjen gyónni, mondjon el 1O Ave Mariát a fenti kijelentése miatt. De nem katolikus, evangélikusként keresztelték, majd később kilépett az Evangélikus Egyházból és ateistaként vezeti az SPD-t.
pandalala
2024. június 18. 02:39
jé, ez itt egy wécé ... tehát akkor, most épp' kakilok .... basszus, de hol a piros gomb?? ..
Patika
2024. június 17. 19:22
Scholz szerint Biden pontosan tudja, mit csinál --- Biden hiába tudja pontosan mit csinál Scholz, ha önmagával meg nincs tisztában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!