Párizsi polgármester: Macron elrontotta a partit az előrehozott választásokkal az Olimpia előtt

2024. június 26. 20:53

Anne Hidalgo, Párizs szocialista polgármestere nehezen viselte a francia elnök döntését, hogy a közelgő parlamenti választást az olimpiai játékok előtti hetekre időzítse.

2024. június 26. 20:53
IOC President Thomas Bach, Paris Mayor Anne Hidalgo And Paris 2024 President Tony Estanguet Visit L'Ecole Des Epinettes

Kép forrása: Julien Hekimian/Getty Images

Anne Hidalgo párizsi polgármester szerint Emmanuel Macron elrontotta a bulit, amikor az előrehozott parlamenti választásokat éppen az Olimpia előtti hetekre időzítette Párizsban, írja a Politico

Nagyon, nagyon nehéz időszak volt számomra a bejelentés,” 

– mondta Hidalgo egy regionális napilapnak adott, kedden megjelent interjúban. „Meg voltam győződve arról, hogy [a választás] később kerül megrendezésre.”

Miután a szélsőjobboldali Nemzeti Tömörülés június 9-én megsemmisítő vereséget mért Macron centrista politikai mozgalmára az európai parlamenti választáson, Macron úgy döntött, feloszlatja a Nemzetgyűlést és új törvényhozói választást ír ki, két fordulóban, június 30-án és július 7-én. 

Ezt is ajánljuk a témában

A lépés sokkolta még saját pártjának tagjait is, és mély politikai bizonytalanságot váltott ki az országban.

Az olimpia, Hidalgo szerint, „az emberiség sport körüli összejövetelét jelenti testvériségben, ez pozitív a jelenlegi időszakunkban. Miért rontsuk el ezt a szép pillanatot ezzel a hirtelen eldöntött választással, senkivel sem egyeztetve?”

Macron korábban azt nyilatkozta, nem aggódik amiatt, hogy a belpolitika befolyásolná az Olimpiát, de Hidalgo kevésbé volt derűlátó. Azt mondta múlt héten, hogy a Szajnában tervezett úszását július 15-i hétre tolja, hogy az ne essen egybe a szavazással.

Mint ismeretes, több, mint 1,4 milliárd euróba kerülő nagyszabású tisztítási munkálatokat végeztek a francia hatóságok annak érdekében, hogy Szajnában tarthassanak több úszósportot is. Annak bizonyítására, hogy a hírhedten szennyezett folyó már biztonságos a fürdőzők számára, Macron és Hidalgo is megígérte, hogy belevetik magukat Franciaország legismertebb folyójába – bár a elnök még nem tűzött ki dátumot, valószínűsíthető, ezt még a választások előtt meg szeretné tenni, írja a Politico. 

 

 

Összesen 202 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mandolini
2024. június 29. 18:58
Couvrez-vous, rats socialistes traîtres ! La France appartient aux Français ! Takarodjatok el hazaáruló szocialista patkányok! Franciaország a franciáké!
EX_Terminator
2024. június 27. 08:16
Szegény drag queenek sírni fognak. De az minket abszolút nem érdekel, és csak azt sajnáljuk hogy a kivégzésük elmarad.
zrx8
2024. június 26. 23:28
@Genusnextgen: > "Hááááát, ma sem jutottunk a nyolcaddöntőbe Buksikáim:(" Mi az hogy nyolcaddöntőbe nem jutottatok ki ? Izrael az EB-re sem jutott ki ! #genus_a_pedo_bibsi
zrx8
2024. június 26. 23:25
Ez a komcsi banya kb. akkora főpolgármesteri kaliber, mint Gelgay.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!