Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Olaf Scholz „Ukrajna újjáépítéséről” szóló berlini konferencián bejelentette: Németország Patriot és IRIS–T rakétákat szállít a frontra

2024. június 11. 13:26

De hol van még az újjáépítés?

2024. június 11. 13:26
null

Nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan

A német kancellár az Ukrajna újjáépítéséről szóló berlini konferencián arról beszélt, hogy olcsóbb lenne megelőzni a pusztítást az országban. A Németországba érkezett Zelenszkij és Scholz megvitatják az Ukrajnának nyújtandó katonai segítség mellett a légvédelmi kapacitás bővítését és a közös fegyvergyártást is – írja a Magyar Nemzet.
Olaf Scholz német kancellár közölte, hogy 

Németország hamarosan Patriot légvédelmi rendszert, további IRIS–T légvédelmi rendszereket, Gepardokat, valamint rakétákat és lőszert biztosít Ukrajnának. 

Ezt a ma kezdődött berlini konferencia megnyitóján mondta, írta meg a Zn.ua

Volodimir Zelenszkij elnök június 11-én érkezett Németországba, hogy részt vegyen az Ukrajna Helyreállítási Konferencián és találkozzon Olaf Scholz német kancellárral.

Ukrajna legfontosabb szükséglete jelenleg a lőszer és a fegyverek, és különösen a légvédelem. Ezért az elkövetkező hetekben és hónapokban a harmadik Patriot rendszert, az IRIS–T-t, Gepard egységeket, rakétákat és lőszert szállítunk Ukrajnának – mondta Olaf Scholz.

A német kancellár egyben sürgette a konferencia résztvevőit, hogy tovább erősítsék Ukrajna légvédelmét az orosz támadásokkal szemben, és felszólította a szövetségeseket, hogy támogassák a megfelelő német kezdeményezést Ukrajna légvédelmének megerősítésére „minden lehetséges módon”.

Mert a legjobb újjáépítés az, amelyik nem történik meg 

– mondta a kancellár.

Scholz azt is mondta, hogy az e heti G7-csúcstalálkozón is fel fogja vetni a háború során súlyos károkat szenvedett Ukrajna újjáépítésére vonatkozó hosszú távú terv kérdését.

A Berlinben megrendezésre kerülő konferencián kormányzati tisztviselők, vállalatok és szervezetek vesznek részt, hogy Ukrajna folyamatban lévő újjáépítési szükségleteivel foglalkozzanak, elsősorban az energetikai infrastruktúrára összpontosítva, írta Kyiv Independent.

Olaf Scholz német kancellár a konferencia megnyitóján elmondta: a Világbank becslése szerint Ukrajnának a következő évtizedben 500 milliárd dollárra lehet szüksége az újjáépítéshez. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felszólalásában arról beszélt: arra számít, hogy a berlini rendezvénynek köszönhetően több milliárd euró értékben megállapodások jöhetnek létre az ukrán energiaszektor és a katonai védekezés támogatására.

Az ukrán elnök a tervek szerint találkozik majd Frank-Walter Steinmeier német elnökkel és a Bundestag elnökével is. 
Németországi tartózkodása során Zelenszkij egy katonai bázist is tervez meglátogatni, ahol ukrán katonák kiképzésen vesznek részt.
Zelenszkij németországi látogatására nem sokkal azután kerül sor, hogy Berlin jelentős politikai fordulatot hajtott végre, lehetővé téve Ukrajna számára, hogy német fegyvereket használjon orosz területen lévő célpontok elleni támadásokhoz, mutat rá az ukrán lap.


 

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
a-gyar-2
2024. június 11. 22:11 Szerkesztve
Sajnos realitás az, hogy Putyin ismeri a nyugatot a nyugati politikusok mentalitását. Erre képeztek ki évtizedeken keresztül. Tud németul, angolul. Azért tanult meg németül gyerekkorában, hogy majd egyszer megbosszúlja a németeken azt amit németek tettek a rokonáagával, és a szülővárosával az akkori Leningráddal. Tudatosan, módszeresen, fegyelmezetten hosszú éveken át képezte, készitette fel magát a németek és tágabb értelemben a nyugat elleni bosszúra. Ehhez képest a nyugati politikusok 99%-a primitiv buta amatőr. Hányan beszélnek oroszul, ismerik az orosz mentalitást? Itt ott némelyik. Condolesa Rice például ilyen kivétel volt.
a-gyar-2
2024. június 11. 22:09
Ukrajna az tényleg egy ország? Hol van?
VeressZoltán
2024. június 11. 16:35
Mekkora genny. Nem számít neki az ukrán vér.
richard-2
2024. június 11. 15:37 Szerkesztve
Újjáépíteni csak azt lehet, amit előbb lerombolnak. Minél jobban, annál nagyobb üzlet. Ez a nyilvánvaló terve az amerikai globalistáknak amúgy az egész EU-val is, csak így menthetik meg az amerikai gazdaságot. Csak még nem tudták beleugrasztani az oroszokat, hogy lerohanják az EU-t. De nagyon dolgoznak rajta, megfeszített erővel...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!